PRESSEMELDING: Angående påmelding til Norgescup

Frisbeegolf.no har mottatt pressemelding fra disksportseksjonen i Norges Amerikanske Idretters Forbund, ved Ingar Ballo, Jon Henry Marthinsen og disksportkonsulent Erik Hammer Staalsen. Pressemeldingen er gjengitt i sin helhet, og kan lastes ned i originalform her.

«Ang. påmelding til Skien Open 2017.

Det er et stort engasjement rundt Norgescupturneringer i diskgolf og det er meget positivt. Mange vil spille og i år er det færre plasser tilgjengelig enn før.

Når vi hadde klubbledermøte i slutten av oktober ble det bestemt av klubbene selv at deltakere til NC/NM skulle kuttes ned på. Noen av utsagnene fra gruppearbeid finner dere under:

  • «Elitestatus, færre deltakere»
  • «NC spisses, nivået opp med færre spillere.»
  • «Redusere antall deltakere»
  • «NC bør være en turnering der de nest beste får møte de beste! Bør ha enda høyere elitestatus. Færre deltagere, høyere kvalitet.»

Så er det slik at vi har benyttet Skoorin som påmeldingsystem og i det store og hele har det fungert fint. Det som har sviktet er det som heter «Max count» på antall spillere i en klasse. Det har resultert i at selv om det står i systemet at det skal være 40 spillere i Open, 10 spillere i dame, 15 spillere i junior, 15 spillere i master og 5 spillere i grandmaster så har ikke systemet fanget det opp. Dette er det bare å beklage da det har skapt mye frustrasjon for de spillere som ikke har fått plass og det er fullt forståelig. Videre står det tydelig på under Stage 1 på påmeldingssiden antall spiller i hver klasse så dette burde ikke komme som noen overraskelse på noen.

Grandmasterklassen ble raskt full og her var det flere som ble påmeldt enn det var plasser til. Neste klasse som ble full var masterklassen. Her fikk vi samme problemet med at spillere fikk meldt seg på selv om klassen var full. Alle disse spillerne fikk returnert sin påmeldingsavgift i sin helhet. I openklassen skjedde det igjen og det ble samme prosedyre en gang til med tilbakebetaling og sletting fra listene. Ingen har mistet sine plasser da de som fikk meldt seg på var utenfor grensen for antall påmeldte i sin klasse og skulle i utgangspunktet ikke fått tilgang til påmeldingen. Dette har skapt mye ekstrajobb for Skien som arrangørklubb og det beklager vi.

Ingen venteliste er opprettet før fase 5. Hvis dette hadde blitt gjort hadde det resultert i at de klassene som først ble fulle fikk fordelen av disse plassene. Da hadde grandmaster og masterklassene tatt de 10-15 første plassene på en slik liste. Dette er ikke fair play ovenfor de andre klassene så lenge det er et tak på antall plasser. Når fase 5 åpner står alle spillere likt til å skaffe seg de plassene som da blir frigjort og ventelisten blir da uavhengig av klassene.

Systemet åpnet fase 5 to minutter før kl. 18.00. Det betyr ikke at det er ok å melde seg på før kl. 18.00. Det finnes mange eksempler fra turneringer i Europa hvor spillere har misset på tiden og spillere som gjør dette mister sin plass eller blir plassert bakerst på ventelisten. Her igjen må vi følge fair play prinsippet vi har i disksport. Det er beklagelig at noen spillere meldte seg på før kl. 18.00. Her tok spillere et valg, aktivt eller passivt og håpet på det beste. Du ville følt deg snytt hvis du var den spilleren som ikke fikk plass fordi Skien ikke fulgte reglene som er satt. Fair play gjelder i alle deler av sporten vår, også under påmelding.

Vi liker engasjement og på klubbledermøtet har dere mulighet til å være med å påvirke til endring. Bli med i klubben din og bidra til sporten.

Med flyvende hilsen fra disksportseksjonen i NAIF Ingar Ballo og Jon Henry Martinsen og disksportkonsulent Erik Hammer Staalesen.»

1 hendelser på “PRESSEMELDING: Angående påmelding til Norgescup”

  1. 5 plasser på GM klasse og 2 av disse er reservert? Hvorfor ha en GM Klasse i det hele tatt?

Stengt for kommentarer.

Skroll til toppen