Daniel Myrrusten vant Bergen Open

Daniel Myrrusten fra Sula vant årets første norgescupturnering som gikk av stabelen i Bergen nå i helgen. Dette var Daniels første seier i åpen klasse noensinne. Daniel Myrrusten tok ledelsen tidlig og dominerte hele veien til finalen. Lydie Hellgren vant dameklassen og var som forventet solid i ledelsen hele veien. Totalt sett var det et meget vellykket arrangement fra Bergensklubben Stormkast , og rapportene sier at både været og banen holdt seg bra gjennom hele helgen.

Comeback Kid

Daniel kom meget sterkt tilbake etter en nesten katastrofalt skuffende innsats i København Open for bare en uke siden. Da han endte sist av de etablerte norske spillerne.  Nå var hodet på plass, og med den gode kastingen kom selvtilliten raskt.
– Har en utrolig deilig følelse, klarer liksom ikke helt å sette ord på hvor glad jeg er. Mestringsfølelsen er fantastisk. Og det er ekstra godt siden jeg har slitt mentalt den siste tiden, sa Daniel.

Som ledet hele turneringa – fra start til slutt. Og med det sørget for en av de virkelig store overraskelsene i åpen klasse i nyere tid – for hvem hadde vel trodd på Daniel etter formen i det siste?

Jevne runder
Daniel klokket inn runder på 49, 50 og 51 kast, og i finalespillet holdt han unna for forhåndsfavoritten Espen Møkkelgjerd som startet med en – til han å være – horribel førsterunde på 59 kast. Og selv om Espen etter denne runden spilte best av samtlige var det for mye å ta igjen. Espen kom til slutt fire kast bak Daniel, og delte andreplassen med Rune Langmyr. Anders Haugen fra arrangørklubben Stormkast ble nummer fire, etter en noe svak finale.

Tidligere juniornorgesmester

Daniel har spilt frisbeegolf siden 2005. Da var han 14 år og begynte allerede året etter å dominere juniorklassen ved bl.a. å bli junior-norgesmester i Arendal 2006. Han har også senere vunnet NM 2008 og Sula Open 2010 som junior. Han begynte å spille i Open-klassen i 2011 samtidig som han bodde et år i Oslo ifbm studier og har siden spilt for Stovner Frisbee Klubb. og har ikke hatt noen store seiere som open-spiller før nå. Les mer om Daniel i vår plastprat fra januar 2011.

Lydie innfridde

I de andre klassene ble det favorittseier over en lav sko. Størst favoritt var kanskje Lydie Lykke Hellgren, som vant dameklassen med hele 38 kast! Det er en enorm differanse på tre og en halv runde, og sier nok at nivået på damesiden i Norge er ujevnt. Lydie er i en egen klasse her til lands – det er vel bare Sigrid Ballo Sandum, som ikke deltok i Bergen, som kan gi Lydie kamp. Ewa Bergquist ble nummer to og Lill Irene Larsen nummer tre.

Spennende i masterklassene

I masterklassen var det lenge en jevn kamp mellom Mark Soddano og Torleiv Guntvedt. Men i tredjerunden rykket Guntvedt i fra etter en meget sterk 52-runde – og kunne tilslutt bokføre en seiersmargin på 9 kast. I grandmasterklassen var det enda jevnere, og tre spillere var innblandet i dramatikken. Til slutt kunne Ansgar Sivertsen strekke armene i været – han slo hjemmehåpet Luis Garcia del Moral med fattige to kast – og rett bak der havnet Roy Mikalsen som ble nummer tre, seks kast bak Sivertsen. Fem av disse kasta tapte Mikalsen i finalen…

Junior ble vunnet av Markus Myrrusten fra Sula, med Øyvind Jarnes på andreplass. Arrangørklubbens Marcus Jorde ble nummer tre.

Neste norgescupturnering er i Trondheim 12. – 13. mai.

Linker

Resultater fra turneringen finnes på Disksport Norge’s Resultatapplikasjon og PDGA
Twittermeldingene ifbm turneringen kan leses på vår twitter-feed eller på twitter: @BergenOpen2012
Bilder fra turneringen er lagt ut på Stormkasts fotogalleri
Video fra seiersputten i finalen kan sees her
Artikler fra turneringen på stormkast.no og diskgolf.no

Se også lokal avisartikkel om vinneren fra Sula (klikk på bildet for større versjon):

 

3 hendelser på “Daniel Myrrusten vant Bergen Open”

Stengt for kommentarer.

Skroll til toppen