Sesongstart i Bergen


Den nasjonale sesongen i frisbeegolf kastes i gang i Bergen denne helgen. Frisbeegolf.no har loddet stemningen noen dager før det kastes loss.

Turneringen

Bergen Open arrangeres for 10.gang i 2012 – for 6.gang med status som norgescupstevne. Merkelig nok har Bergen Open 10 ulike vinnere – tittelforsvarer er Espen Møkkelgjerd. De gangene turneringen har hatt status som norgescup har disse vunnet:
2002 – Thomas Evensen
2003 – Carlos Rio
2008 – Frode Karlsen
2010 – Anders Haugen
2011 – Espen Møkkelgjerd
Både Haugen og Møkkelgjerd er med også i år.

Banen

Banen i Bergen har ikke spesielt lange hull, og heller ingen skikkelige vannhull. Derimot har den flere trange passasjer, høydeforskjeller og tøffe kurvplasseringer. Banen i Bergen vil derfor skille mellom spillerne. Det viser også statistikken fra tidligere år.
– Banen til årets turnering er stort sett den samme som den var i fjor, sier turneringssjef Håvard Frøysa. Som forteller at både hull 17 og 18 fra i fjor er historie nå.
– De er erstattet med to helt nye hull. Ellers er det som sagt små justeringer, og vi har også fått på plass noen nye utkastfelt, sier Frøysa.
– Noen spesielle hull folk bør være oppmerksomme på?
– “Seven up-hullet” er jo der, og så har vi klassikeren “kirketårnet”. Begge disse er hull som erfaringsvis skiller mye. De er riktignok litt enklere i år, men likevel. Så er det hull 17. Der også kan det skje mye, sier Frøysa.
– Er banen våt?
– Den er helt grei. Kan være en fordel med gode sko, men værmeldingene framover er bra så dette skal gå helt greit, sier Frøysa, som ønsker alle velkommen til Bergen.

Favorittene

Espen Møkkelgjerd er i våre øyne den store, store favoritten. Møkkelgjerd virker å ha “funnet seg selv” igjen – ikke minst gjelder dette på puttingen som var hans store force for noen år siden. Han sesongdebuterte med en meget oppløftende sjuendeplass i København Open sist helg – og det i meget sterkt selskap. Den eneste som kan stanse Espen er hjemmehåpet Anders Haugen som vant i 2010 og ble nummer tre i fjor. Han hadde også en meget sterk runde i årets første Eurotour i Holland. Vi kan ikke se at andre enn disse to kan vinne Bergen Open 2012.

Outsiderne

Blant mange gode spillere her til lands som er med i Bergen Open, tror vi fjorårets komet Anders Nødland Danielsen, som nettopp hadde sitt gjennombrudd under Bergen Open i fjor, havner i sjiktet rett etter de to mega-favorittene. Han gav Møkkelgjerd kamp til siste kast i 2011. Det samme kan skje igjen i år. Andre Johnsen er den andre store outsideren, tror vi. Fjorårets NM-vinner har trent i Bergen denne våren også, så dette firkløveret tror vi vil dominere Bergen Open 2012. Og hva med rutinerte Wulff…

Twitter

Følg med på frisbeegolfs twitterkonto som for anledningen er kalt @BergenOpen2012 for oppdateringer, stemningsrapporter, sladder, resultater og livescoring underveis i helgen. Si ifra til arrangøren hvis du ønsker å bidra med innhold til denne kontoen. Ellers er det bare å tvitre med #bergenopen fra egen konto så kommer det med på vår twitter-feed som også vises på forsiden av frisbeegolf.no

Linker

Turneringens hjemmeside
Banekart og teesigns
Diskusjonstråd om turneringen
Twitter-feed fra turneringen

4 hendelser på “Sesongstart i Bergen”

  1. Tilbakeping: 10.000 besøkende!!:=) | discgolfgutta

  2. Så vidt jeg kunne se var ikke du med, Sigrid. Så da vinner Lydie med cirka 30 kast – kanske litt mer. 10 kast per runde pluss, halvparten i finalen.

    1. Jeg må si meg enig med deg Jostein, det blir morsomt å se hvordan det blir nedover på lista. Jeg tipper både Eli og Tone-Linn blandt de tre første etter Lydie. Håper jentene har trent og gir hverandre god konkurranse! Lykke til alle sammen 🙂

Stengt for kommentarer.

Skroll til toppen