Volda – Norges nyeste bane


Frisbeegolf.no har testkastet Norges nyeste bane, Rotsetbana i Volda.

Rotsetbana

I Volda på Sunnmøre rett ved Volda stadion ligger «Rotsetbana», landets nyeste frisbeegolfbane. Den består av fem kurver, der det finnes fire ekstrautkast slik at man får ni hull. Par på banen er 30 og lengdene varierer fra i underkant av 40 meter til cirka 140 meter. Her er god variasjon mellom åpent og trangt, høyre og venstrekurver og langt og kort. Det eneste banen mangler er høydeforskjeller men området banen ligger på umuliggjør dette. Til gjengjeld er omgivelsene og utsikten klassisk Sunnmørsk: vakre og stupbratte fjellsider som speiler seg i vannet. Selve banen er lokalisert i et parkområde og tett «trollskog» rett ved dette parkområdet. Toaletter finnes midt i banen.

Banekart:

18 hull til våren?

Det er flere av hulla som for en habil openspiller er vanskelig nok å spille på par. Spesielt hull fem: et par fire-hull på 145 meter som krongler seg gjennom skogen. En liten sleiv her og du kasserer inn en dobbelbogey – lett… Sølve Hatlen og co i Volda har planer om å skaffe seg fem kurver til slik at man ved hjelp av totalt åtte alternative utkast får 18 hull. Kjenner vi gutta rett fikser de dette i løpet av våren 2011.

Foreløpig har ikke banen preparerte utkastfelt eller merking men dette er på gang. Banerekorden satt under konkurranse er på 26 kast – det kunstverket klarte Jostein Håland under sesongens første
vintercupturnering 14.november i år. Sølve Hatlen har derimot uoffisiell banerekord med 25 kast.

5 baner på Sunnmøre

Med denne banen er det nå 5 baner på sunnmøre og 44 baner totalt i Norge. Oppdatert oversikt over alle baner i Norge ligger forøvrig på menyen øverst på siden: Frisbeegolfbaner. Denne er overført fra hassimuss.net og oppdateres heretter kun på frisbeegolf.no.

Skroll til toppen