USDGC avsluttes tidlig – Jeremy Koling mester

USDGC 2016 waterEtter å ha først annonsert at fjerde og siste runde i USDGC ble utsatt til søndag, tok arrangøren det tunge valget å avslutte turneringen tidlig grunnet hensyn til ekstremværet og utfordringer med reise for spillere. Dermed vant Jeremy Koling sin første major turnering, mens Håkon Kveseth avsluttet sin første utenlandsturnering tidligere enn planlagt. 

USDGC er den siste store turneringen for sesongen, og et høydepunkt i mange spilleres år. Årets utgave har vært mye preget av orkanen Matthew, som har gitt mye vind og regn de siste årene. En tøff bane fikk en veldig tøff ramme, og man har sett mange av de største stjernene slite i været. Norgesmesteren Håkon Kveseth har også vært en av disse, som fikk helt andre forhold under turneringen enn under trening. Forholdene ble etterhvert så krevende at arrangøren valgte å stoppe turneringen en dag tidlig, av hensyn til sikkerhet for spillere og reiseplaner for dem.

Nikko Locastro Jeremy Koling USDGC 2016Første major for Jeremy Koling
Det var en tydelig rørt Jeremy Koling som ble intervjuet etter at det ble klart at han hadde vunnet sin første major, og ble USDGC mester 2016. «Big Jerm» som han også blir kalt spilte seg opp på turneringens tredje runde, og ble til slutt amerikansk mester og Disc Golf World Tour mester. Sammenlagtvinner ble Ricky Wysocki i touren, etter at Paul McBeth hadde levert inn feil score på scorekortet og fikk straffekast som han mistet mesterskapet på. Selv om det var en velfortjent seier er det liten tvil om at den kom med en liten bismak, om dog bare for noen få øyeblikk. Det er første gang i USDGC`s 18 år lange historie at turneringen stoppes før tiden, en historisk begivenhet uansett hvordan man ser på det.

Håkon Kveseth halvfornøyd med deltagelsen
Disc Golf Vikgingen var naturlig nok ikke fornøyd med egen innsats, og endte til slutt på 69ende plass. Etter å ha funnet mye OB og hazard var det ikke så mye den unge hedemarkingen kunne gjøre, enn å spille sitt spill og få så mye erfaring fra et av de tøffeste turneringene i verden.

Alle de proffe sier at første turnering på denne banen er håpløs, og jeg lært mye under vanskelige forhold. Jeg håper at jeg kan være med å vise at det går ann å henge med i store turneringer.
Håkon Kveseth

Håkon har fremstått som en god ambassadør for Norge selv om resultatene ikke har kommet helt i turneringen, som en av fem utøvere til distansefinalen i USDGC. Den ble til slutt vunnet av Nikko Locastro, som til slutt kom på andreplass i turneringen.

Skroll til toppen