Skuffende norsk dag i USDGC 2016

Håkon Kveseth USDGC 2016Uten å være helt fornøyd med første runde gikk Håkon Kveseth inn i runde to med nytt mot, og ville jakte en bedre score på andre dag av United States Disc Golf Championship 2016. Det gikk dessverre ikke helt som planlagt, og med +12 på scorekortet kastet Kveseth seg dermed bort på den vanskelige Winthrop Gold Course.

Disc Golf Vikingen som er den høyest ratede nordmannen sliter under tunge forhold i Rock Hill, der vind og regn fra Orkanen Matthew er med på å gjøre en vanskelig bane enda vanskeligere. Håkon har selv sagt i en kommentar at han ikke er fornøyd med spillet sitt i går, og det er lett å skjønne hvorfor. Med hele 12 kast over par på turneringens andre dag falt han over 20 plasser, og ligger på en 76 plass før tredje runde som starter i dag.

Statestikken viser at puttingen har forbedret seg fra 50% treff innenfor sirkelene til 76% på dag to, og en imponerende eagle på hull 10 var nok et høydepunkt for dagen. Men selv om han har puttet bedre enn første dag, har disken havnet OB eller i Hazard hele 11 ganger, som er mye av grunnen til den høye scoren. Det vil være essensielt å holde disken mer på fairway om han ønsker å avansere i de to siste dagene, noe han på trening har vist han kan med runder ned på -7.

I toppen finner man unggutten Eagle McMahon, som virkelig viser hvordan det skal gjøres og ligger på -15 etter runde to. Han blir fulgt av Jeremy Koling (-11), Ricky Wysocki (-8) og Nikko Locastro (-8). Den store overraskelsen er nok at regjerende USDGC mester Paul McBeth ligger på 26, på +4 totalt. Det er fortsatt 2 dager igjen av turneringen så det er mange muligheter for både han og Kveseth å avansere, i vindfulle South Carolina.

uten-navn

Skroll til toppen