Krevende forhold for Kveseth under USDGC 2016

Håkon Kveseth USDGC 2016Med orkanen «Matthew» på vei mot USA var det krevende forhold for Norges representant  «Disc Golf Vikingen» Håkon Kveseth, under United States Disc Golf Championship 2016. Til tross for krevende forhold spilte Håkon en solid runde rated 993, i en vind som krevde mye av hele feltet på turneringens første dag.

I sin første virkelig store utenlandsturnering ble Håkon utfordret både på ferdighet og mentalt spill, og man så mange av verdens mest kjente spillere slite i ikoniske Winthrop Gold Course. Patrick Brown og Eagle McMahon leder ann turneringen på -8, men over 80% av feltet ligger over par etter første runde. Håkon ligger likt med vinneren fra 2014 Will Schusterick og den finske mesteren Villie Piippo, noe som viser at Hedemarkingen som bare har kastet noen år virkelig har noe å gjøre på amerikansk jord å gjøre. Med hele 7 OB og Hazard kast vil nok mye av jobben for han ligge i å holde seg på fairway, og å forbedre green hit som han på turneringens første dag kun fikk et treff av. Vi har fått rapportert at han var noe misfornøyd etter runden, men at humøret lettet litt etterhvert som de andres resultatene kom inn.

Kveseth er kjent for sine lange kast, og etter en kvalifisering fikk han også være med på lengdekastekonkurransen Throw Pink som foregikk over et stort vann mot en rekke kurver. Om det aces går en betydelig sum fra arrangør til brystkreft forskning, video fra arrangementet kan du se på Disc Golf World Tour sin Instagram side.

Det er spådd mindre vind utover turneringen, men mer regn ligger i pipelinen for spillerne. Vi er ikke nøytrale når det kommer til nasjonalitet, så vi sammen med resten av frisbeegolf-Norge heier på Håkon disse dagene. Med super caddy Ståle Stai Hakstad på baggen ligger rammene godt tilrette for nok en bra dag i Rock Hill, med live score oppdateringer fra nevnte caddy. Avkast er klokken 10:10 lokal tid, med andre ord klokken 16:10 norsk tid.

Skroll til toppen