Oslo Open 2017 – tilbakekomsten av en publikumsfavoritt

Allerede til helgen er det duket for andre Norgescup i 2017, og det er Oslo Open 2017 som ønsker velkommen. Dette er en favoritt både blant spillere og publikum, der det spilles på en meget krevende bane og med gode rammer. Det virker som at arrangørene legger listen enda høyere for seg selv i år, da «Oslo Open uken» starter allerede på onsdag.

Hvem, hva, hvor

Forrige helg var det Skien Open, der mange av forhåndsfavorittene var å finne på topp 10. Det var dog noen overraskelser i flere av klassene, og med en tøffere bane enn noen sinne vil man nok kunne forvente å se det samme også denne helgen.

Det ser ut til at fjorårets Norgescupvinner Peter Lunde er tilbake der han slapp i fjor, da han i helgen vant komfortabelt. Med lange hull og krevende fairwayer vil nok dette kunne være en bane som passer han godt. En annen som kaster langt er Håkon Kveseth, som har virket å være litt under par så langt i sesongen etter sin mye omtalte diskvalifisering i USA. Han har spilt under rating nesten alle rundene sine så langt i år, men at fjorårets Norgesmester har ferdighetene er det ingen tvil om så forvent å se navnet hans i øvre del av resultatlisten i Oslo. Øyvind Jarnes fra Langevåg kommer nok også til å bli å finne i toppen slik som under Skien Open, dette er dog en annen bane med mer åpne kast. Jarnes trives nok best der det er litt mer trær og guidede fairwayer slik som i Skien og på hans hjemmebane på Sula, mens Stovner DiscGolfPark byr på andre utfordringer med mye mer åpne hull.

Noen man fant tilbake på toppen i Skien var Anders Nødland Danielsen, som er tilbake etter fjorårets heller stille sesong. Og tilbake for fullt må det være lov til å si da han gikk 3 av 4 runder over rating i Skien, noe som lover godt for mannen som vant Stovnerputten i 2013. I for-turneringen Testen før Nesten på turneringslayouten var det kniving mellom to Skiensgutter, Jonas Pettersen og Andre Johnsen. Jonas spilte seg til en solid femteplass på hjemmebane, og virker veldig sulten før årets sesong. Andre har ikke spilt mer enn to turneringer og spilte under rating og forventning under Konopiště Open 2017, men dette har blitt hans hjemmebane siden han flyttet til Oslo så man kan ikke se bort fra at han kan gjøre det like bra som under Oslo Open 2015 da han kjempet mot KJ Nybo for seieren. Og kanskje hjemmefavoritten Espen Møkkelgjerd endelig kan bli kvitt andreplass komplekset sitt, og endelig ta hjem seieren?

I Skien fant man også flere mindre profilerte spillere i leadcard og i toppen, friske pust og spennende navn. En av de som virkelig gjorde en solid innsats var Niklas Gisle fra Muselunden, som var meget treffsikker på putteren. Holder han treffsikkerheten på putteren til helgen, vil han nok være å finne høyt oppe også på «hjemmebane». Et annet navn som fort kan være å finne der oppe er Fredrik Runsjø, som er på hjemmebanen sin. Han har spilt to EuroTourer de siste to helgene med gode resultater, men noe variert spilling. Om han ikke er sliten etter mye turneringsspill og greier å levere en stabil turnering og god første runde, kan han fort blande seg helt i toppen. Selvfølgelig vil man også kunne regne med solid innsats fra Ståle Stai Hakstad, spørsmålet er om masteroppgaven har tatt for mye krefter og fokus fra treningen før en turnering han historisk sett ikke har prester veldig bra i. 

I dameklassen er Lydie Hellgren nok en gang storfavoritt, og det ser ut til hun fortsetter der hun slapp i fjor da hun vant Skien Open forrige helg med hele 15 kast. Dette var en bekreftelse at hun har blitt komfortabel med sin nye plastikk, etter at hun ble sponset av Kastaplast før sesongen. Hun kan dog forvente noe tøffere konkurranse i Oslo når hun skal bryne seg på Sigrid Sandum fra Trondheim, som spilte veldig bra under Kokkedal Open for noen uker siden der hun blant annet slo Lydie. Hun spilte da godt over ratingen sin, så man kan forvente tett kamp når Sigrid kommer tilbake til tidligere hjemtrakter på Stovner. Selv om det er et stykke opp kan man forvente at Hilde Hegland Kristiansen også vil være med å kjempe, hun spilte solid gjennom hele Skien Open for en sikker andreplass, med gjennomsnittlig 16 fler ratingpoeng enn sin nåværende rating.

Banen og arrangøren

Stovner DiscGolfPark er i seg selv en av de vanskeligste banene i landet, og med en layout som er tøffere enn noen sinne til Oslo Open 2017 vil det bli mye kasting denne helgen. Layouten har en ny par 4 og en ny par 5 hull vil banen favorisere de som kaster langt, med en gjennomsnittlengde på 126 meter per hull. Men lengde er ikke alt siden det også er tradisjon tro mange og krevende OB linjer, så her trengs en miks av distanse og presisjon for å kjempe i toppen. Det er også mange krevende kurvplasseringer, og med nyslått gress vil det være gode muligheter til lange rollere ved treff av kruvkanter.

Spesielle hull å følge med på er kanskje spesielt hull 8, et «make or break» hull som er en ordentlig par 4 og som vi ikke kommer til å se mange birdier på med en island green og tightere OB en tidligere. Hull 15 kjent for sin høyballe green er også et slikt hull, men med nye stroke and distance regler fra PDGA i 2016 er ikke hullet like fryktinngytende som tidligere. Men ikke forvent at du kan telle birdiene på mer enn en hånd av den grunn. Samme regelen er med på å gjøre det berømte hull 18 litt enklere, et hull som har avgjort mang en turnering. Men merk at det er fortsatt bare «litt» enklere…

Oslo Open er et samarbeid mellom de tre Oslo klubbene Stovner Frisbeeklubb, Muselunden Frisbeeklubb og Ekeberg Sendeplateklubb, som sammen arrangerer frisbeegolfrelaterte arrangementer hele 6 dager til ende. I tillegg til Norgescupturneringen er det lengdekonkurranser, puttekonkurranser, pargolf og kurs på agendaen, så det virker som de ønsker å sette listen enda litt høyere for seg selv.

Tidligere vinnere

MPO FPO
2016
2015 KJ Nybo Lydie Hellgren
2014
*2013 Anders Danielsen Abbi Nilsen
2012 Carlos Rio Lydie Hellgren
* 2013 var Stovnerputten

Hvordan følge turneringen

Skien Open var testen for det nye DiscGolfMetrix systemet, som fungerte utmerket. Turneringen kan følges live på turneringssiden her. Det er også planlagt dagsoppsummeringer fra arrangøren på Facebook, i tillegg til at det i etterkant  publiseres video hos Simen DiscGolf. Der vil man kunne finne Peter Lunde, Andre Johnsen, Jonas Pettersen, Øyvind Jarnes og Espen Møkkelgjerd i featurecard. 

Skroll til toppen