Hjemmeseier under Skien Open 2017 for Peter Lunde

Årets første Norgescup i klassiske Skien Open ga hjemmeseier til Skienspilleren Peter Lunde, som fortsatte der han slapp i 2016. Det samme gjorde Lydie Hellgren, og disse to har dermed vunnet Skien Open tre ganger de siste fem årene i sine klasser.

Det var en god start for Norgeseliten under turneringen i Skien, godt vær og skjerpet felt med spillere som gikk rundt på den velkjente banen i Skien Fritidspark. Banen i seg selv har en god variasjon av både åpne og tette hull, og krever derfor en allsidighet fra spillerne. Det var til slutt hjemmefavoritten Peter Lunde som taklet banen best, etter å ha startet rolig i første runde og deretter satt opp tempoet kraftig.

Som mange sikkert vet er dette et slags pauseår for meg. Jeg har minket antall turneringer og fokuserer litt på andre ting enn bare frisbee. Planen min i år var å gjøre det best mulig på de få turneringene jeg spiller, og jeg vil påstå at jeg har fulgt den planen til punkt og prikke. Månedene før turnerinegen kjørte jeg meg selv til det maksimale med 8-10timers treningsøkter og la i sjel i forberedelsene. Hvis vi spoler fram til dagen turneringen tok sted føler jeg at jeg underpresterte. Det har mye å gjøre med timene jeg la ned i forveien. Jeg var nok en smule for komfortabel og dette endte i et lite nederlag i runde 1.
Jeg la meg et stykke bak og gikk ut tilrunde 2 i 3. gruppen. I grunn et sted jeg trives godt etter 1 runde spillt. Ikke at jeg liker å underprestere, men liker godt å ligge i jageposisjon uten det store presset. Resten av turneringen spillte jeg stabilt ganske greit og det var heldigvis nok til å kunne tappe inn som vinner.   Det føltes godt å kunne forsvare en norgescuptittel på hjemmebane og bevise for meg selv at det ikke var en tilfeldighet. – Peter Lunde

Etter første runde var det flere nye navn i toppen som tidligere ikke har vært så langt oppe, både Roy-Arne Jensen fra Hamar Frisbeeklubb og Niklas Gisle fra Muselunden Frisbeeklubb hadde hot round. Niklas Gisle fortsatt storspillet og etter en fantastisk finalerunde tok han andreplassen foran Øyvind Jarnes og Anders Nødland Danielsen. Niklas tok dermed sin høyeste plassering i Norgescup noen sinne, etter å ha funnet rytmen.

Det viktigste elementet for helga var at jeg fant rytmen og godfølelsen på puttinga, som igjen bygde selvtillit på resten av spillet mitt.
Etter en horribel avslutning på Oslo Tour Ekeberg, så bestemte jeg meg for å jobbe med puttinga inn mot Skien og kom frem til at jeg som regel putta raskere på trening enn hva jeg gjør i konkurranse. Dette endret jeg på slik at jeg i helga putta i mer samme tempo som jeg gjør på trening – noe som funka. 80% treff innafor sirkelen føler jeg at støtter den påstanden.
Annet enn det så prøvde jeg bare å kose meg i finværet og ikke tenke så mye på resultat. – Niklas Gisle

I dameklassen var det Lydie Hellgren som tok nok en overlegen seier, og kunne dermed innkasere nok en Norgescupseier foran Hilde Hegland Kristiansen med sin beste plassering noen gang i Norgescup, og Hanna Hugosson fra Bergen. Med ny sponsor og ny plastikk i baggen fra svenske Kastaplast, viser Lydieigjen hvorfor hun er best i Norge med trygg og god spilling, og solide innspill på den noe tette banen i Skien.

Til helgen er det klart for Oslo Open 2017, og andre runde i cupen. Alt du trenger å vite om denne turneringen finner du her.

Skroll til toppen