Oslo neste stopp


Vi har kommet fram til årets tredje turnering i Norgescupen 2012. Denne helgen er det Oslo Open som kastes i gang på Stovner – årets happening i norgescupsirkuset! Vi gir deg her en forhåndsomtale med historikk, intervjuer, favoritter m.m.

Turneringen

Oslo Open er endelig tilbake på terminlista, etter et opphold på sju år. Dette har tradisjonelt sett vært en av de virkelig store og gode turneringene her til lands – og det er kun forunt de aller største spillerne å vinne denne klassikeren. Se bare her:
1996: Sune Wentzel (ET)
1997: Carlos Rio
1998: Frank Wulff
1999: Carlos Rio
2000: Thomas Evensen
2001: Carlos Rio (EM – Stovner + Yggdrasil)
2002: Carlos Rio
2003: Espen Møkkelgjerd
2004: Espen Møkkelgjerd
2005: Espen Møkkelgjerd (Yggdrasil)
Denne gangen er det kun Stovner som skal benyttes i turneringen – en oppgradert bane på 20 hull. Dette er 11.gang Oslo Open arrangeres med dette navnet, og de arrangerende klubbene er Ekeberg, Muselunden og selvsagt Stovner.

Banen

I anledning turneringa er banen oppgradert til 20 hull hvor 5 av de har par 4. Det er trukket metervis med OB-linjer og det er bare å innse det: dette er ingen bane for amatører. Banen er definitivt blant de aller tøffeste banene som er spilt i Norgescupen de siste åra. Det er nok bare Arendal og Sula her til lands som kan matche Stovnerbanen på variasjon og vanskelighetsgrad. Her er høydedrag, lumske kurvplasseringer, smale fairways og ikke minst – vind! For det er alltid en liten bris på Stovner – og totalt sett gjør dette banen til en krevende affære.
– Er det, utover hva som er sagt i filmen, Espen Møkkelgjerd, noen hull å advare spesielt mot?
– Hull 17 og hull 20. Det er de to hullene jeg tror vil skille mest. Her gjelder det å bruke ”huet”, sier Espen. Som også nevner en del ”ekle” mandoes… Espen ser ikke bort i fra at hull 20 kan avgjøre hele turneringa på den siste runden – altså hull nummer 80!
– Ja, det kan fort skje. Det har jeg sagt hele tida, sier Espen.

Ytterligere presentasjon av banen er nesten ikke nødvendig – her er nemlig banefilmen:

Par på banen er 65 kast. Vi tror runder på mellom 60 og 65 vil være det som gjelder på denne banen. 4 x 60 er den enkle vinneroppskriften.

Favorittene

For aller første gang i år er hele kremen av norske spillere tilstede i samme turnering– de er her alle sammen: Møkkelgjerd, Rio, Johnsen, Karlsen, Danielsen, Myrrusten, Carlsen, Wulff… – det er nesten så munnen blir våt. Dette blir et basketak mellom de store kanonene på en verdig arena. Men hvem vinner åpen klasse?
– Jeg har alltid som ambisjon å vinne – det er i alle fall målet. Finalepulja (topp 4 red.anm.) skal jeg i alle fall være, sier Espen Møkkelgjerd. Som har vunnet de tre siste utgavene av Oslo Open – og med det er tittelforsvarer.
– Hvem ser du på som andre favoritter?
– Carlos Rio, Andre Johnsen – et par av unggutta. Det er flere. Og så må vi ikke glemme Frank Wulff, sier Espen.

Frisbeegolf.no sitt ekspertpanel er helt enig med Espen – men føyer til Frode Karlsen fra Tønsberg og Rune Langmyr fra SSK i det absolutte tetsjiktet. Vi tror nemlig ingen fersking kan vinne Oslo Open – vi kommer til å få en vinner som har vunnet før. Det betyr at vi finner vinneren blant disse: Carlos Rio, Espen Møkkelgjerd, Andre Johnsen, Frode Karlsen eller Rune Langmyr. Vi tror imidlertid – innerst inne – at dette blir et nappetak mellom de to store i norsk frisbeegolf de siste tiåra: Carlos Rio og Espen Møkkelgjerd. Men det kommer til å bli en tett affære der formen over tre dager vil være avgjørende – det skal tross alt spilles hele 80 hull for de som har ambisjoner om å vinne…

Outsiderne

Når alle er samlet er det mange outsidere – det sier seg selv. Foruten de som allerede er nevnt må vi regne med at spillere som Øystein Carlsen, Anders Haugen, Daniel Myrrusten, Thomas Finborud, Frank Wulff og Jostein Håland blir å finne i toppen. Og hva med fjorårets stjerneskudd Anders N. Danielsen og hans svirebror, Vegard Åge Larsen? Spørsmålene er mange – de vil forbli ubesvart til mandag ettermiddag – først da vet vi hvem som er kongen av Oslo!

Følg også med og bidra med meninger i vår forumtråd: Hvem vinner i Oslo

Dameklassen

Det er foreløpig 20 Jenter som har meldt seg på i Oslo Open og dette er bra! Tre av disse forbeholder seg å kalle seg nybegynnere så dameklassen sitter igjen med 17 jenter som alle har spilt endel, noen mer enn andre.

Vi kommer ikke utenom at Linda Wulff er en klar favoritt til å vinne. Hun har godt over 20 års erfaring med frisbeekasting og er på hjemmebane. I tillegg gjorde hun det mesterstykke å vinne i Trondheim over regjerende norgesmester Sigrid B. Sandum som da også hadde fordel av hjemmebane. Gode resultater fra endel ukesgolfer tyder også på at Linda er i god form for tiden. Kampen om 2.plassen er forventet av de fleste å stå mellom Sigrid B. Sandum og den alltid solide Lydie Hellgren. All historikk tilsier også dette.

Likevel er det flere damer som har trent endel siste året. Med fare for tyn fra de som ikke blir nevnt og deres bedre halvdeler må vi likevel trekke fram Hanne Tosterud, Ragne Elise Huseby og den erfarne ultimate-dronningen Abbi Nilssen som potensielle outsidere som kan true trekløveren i toppen. Vi trur forøvrig det kan bli spennende hvem som tar den åpne 4-plassen i dameklassen og her kan egentlig alt skje.

Følg også med og bidra med meninger i vår forumtråd: Hvem vinner Dameklassen?

Og så litt kuriosa…

Espen roser Frank Wulff for værmeldingene, som lover fantastisk:
– Frank sa i vinter at det ville bli 25 grader og sol. Og det blir det, sier Espen, som på vegne av arrangøren ønsker alle velkomne til en minnerik turnering i hovedstaden.

Linker

Turneringens hjemmeside: http://www.osloopen.net/
Turneringens facebook-side: http://www.facebook.com/OsloOpen2012
Forumtråd om turneringen: http://www.frisbeegolf.no/forum/viewtopic.php?f=2&t=1895
Twitterfeed for status og oppdateringer: http://www.frisbeegolf.no/?page_id=2929 Resultater på PDGA med runderating: http://www.pdga.com/tournament_results/82702
Resultater på DSNs resultatservice: http://resultater.frisbee.no/

Banekart:

(Klikk for større versjon)

3 hendelser på “Oslo neste stopp”

  1. God lesning! men: Hele 17 damer er påmeldt til Oslo open, hva tror du om dameassen Jostein?

  2. Dameassen: den har aldri vært finere…

    Dameklassen: her må andre enn meg være ekspertene. Men tvunget opp i et hjørne sier jeg Lydie, Linda og Sigrid.

Stengt for kommentarer.

Skroll til toppen