Carlos – kongen av Oslo


Oslo Open 2012 på Stovner er nå historie og det ble en fantastisk turnering som innfridde alle forventninger og forhåpninger pluss noen til. Et rekordvarmt sommervær gjennom hele helgen gjorde i tillegg det hele komplett for de 129 deltagerne. Carlos Rio og Espen Møkkelgjerd endte igjen opp med å knive om seieren til aller siste kast og etter en dramatisk spennende avslutning på hull 20 måtte det ektraomgang til på samme hull for å kåre en vinner. Carlos Rio vant til slutt og er dermed vinner av den foreløpig gjeveste turneringen i Norge på lang, lang tid. 10 kast bak vinnerduoen kom Jostein Håland (som forutså sin egen 3.plass), Norgesmester Andre Johnsen (11 kast bak) og Frode Karlsen (13 kast bak). Dameklassen ble vunnet av Lydie Hellgren etter at hun i finalen tok igjen både regjerende Norgesmester Sigrid Sandum og hjemmefavoritt Linda Wulff som ledet før finalen.

De andre klassene

Juniorklassene var dessverre ikke representert med mer enn 7 spillere hvorav 5 var yngre junior. Kvaliteten på disse er derimot meget bra og best av de alle var Øyvind Jarnes fra Sula.

Mastersklassene var på hele 15+5 spillere og er i ferd med å bli en stor og respektabel klasse. Best av de eldre ble hjemmefavoritt og nå kjendis Sune Wentzel fra Stovner. Best av de eldste ble igjen Ansgar Emil Sivertsen. Det kan nevnes at Open-vinner Carlos nå også kan spille Grandmaster med sine 50 år i år.

Vi gratulerer også Jostein Gundersen (Viderekommen), Jon Arne Iversen (Nybegynner), Aksel Høst Eriksen (Yngre junior) og Åse Brandal (Nybegynner Dame) med seier i sine klasser.

Alle resultater kan studeres nøyere på PDGA og DSNs resultatservice

Banen

Stovner Diskgolfpark var for anledningen utvidet til 20 hull med par på 65. Banen var i fantastisk stand og med en vanskelighetsgrad i verdenstoppen. Banen har mange store utfordringer som skulle vise seg å skille mye mellom de gode og de beste. I tillegg var det veldig varierende vindforhold gjennom hele turneringen både i styrke og retning noe som satte spillerne på nye prøvelser for hver runde. Til tross for at banen ligger på et ganske åpent område ble det mye press med bl.a. tette OB-linjer, 5 dobbel-mandoer, høydeforskjeller og 2 OB-øyer. Spesielt banens nyeste og lengste hull 17 på 220 meter ga mange store utfordringer med en smal OB-øy nederst omringet av høyballer. På dette episke par4-hullet fikk vi se score fra 3 til 23 kast og det ble mange spilleres største frykt gjennom runden. Det var kun 12 spillere som klarte å spille en runde under par i løpet av turneringen og kun 2 runder ble registrert på 50-tallet med Espen på 57 og Carlos på 59 i runde 2 lørdag kveld under gode forhold.

Åpningsermoni og spillerfest

Arrangøren satte tidlig en standard allerede på spillermøtet med et lokalt kulturinnslag i form av tamilsk dans framført av to meget sjarmerende unge jenter som ble veldig godt mottat av spillerne. Med en ny kultursal på nybygde Rommen Skole ble opplevelsen noe som minner mer om en åpningssermoni enn bare et spillermøte.

På søndag kveld ble det arrangert spillerfest på liastua i skogen rett ovenfor Stovner. Festen ble av det gode gamle slaget som undertegnede ikke har sett maken til utenfor USA. Det ble servert grillmat, arrangert puttekonkurranse, jamming og dansing på bordene. Det ble i tillegg livemusikk med bandet til Tone-Linn som spiller i dameklassen og stemningen tok helt av mot slutten av konserten med bl.a. stagediving og rop om flere ekstranummer. Puttekonken ble forøvrig vunnet av Jonathan Gewirtz og Ewa Bergqvist etter imponerende avslutninger av begge (video kommer).

Tre ace i finalene!

Til tross for den starke vinden under finalen var det nettopp da acene skulle komme. Hele 3 ace smalt inn i løpet av 30 minutter i den sterkeste vinden: Ansgar Emil Sivertsen på hull 11, Sune Wentzel på hull 9 og Roger Neskvern på hull 3. Sistnevnte ble også fanget på film.

Twitter, bilder, video…

Det ble twitret livlig under hele turneringsuken og spesielt under Dame- og Open-finalen på mandag. Du kan lese alle meldinger fra og om OsloOpen2012 på vår egen feed her:
http://www.frisbeegolf.no/?page_id=2929

Undertegnede har tatt mye bilder og video i løpet av turneringen og bildene kan sees på vårt picasa-album her:
https://picasaweb.google.com/116816009364821268097/OsloOpen2012#
Video tar litt lengre tid å klargjøre men vil komme i løpet av juni…

Skroll til toppen