Nye disker i 2011


De fleste diskprodusentene vil i 2011 komme med nye disker. Det er stor kniving om kundene og produsentene er stadig på banen med nye produkter. I takt med at disksporten har vokst så har jungelen av disker vokst tilsvarende. Nedenfor så kommer en gjennomgang av nyheter som har blitt sluppet sent i 2010 og i 2011.

Latitude64

Latitude64 Havoc er en langdistansedriver med potensiale til å gå lengst av Latitude sine drivere. Disken blir tatt inn av SuneSport ved neste bestilling til Latitude (litt usikkert når) og vil bli tilgjengelig i både Opto- og Gold-line plast.
Maksvekt på disken vil bli 175,1 g.
Speed: 13, Glide: 6, Turn: -2, Fade: 3

Latitude64 Pain er en overstabil midrange disk. Denne er i salg hos SuneSport allerede nå i både Opto- og Gold-line plast. Med denne overstabile midrangedisken så begynner utvalget til Latitude forhåpentligvis å bli ganske komplett. For mange spillere så har rett og slett ikke Core vært overstabil nok i gitte vindforhold. Men det gjenstår jo selvfølgelig å prøve ut disken å se om den holder det den lover. 
Maksvekt 180,1 g.
Speed: 4, Glide: 4, Turn: 0, Fade: 2

Latitude64 Flow er en stabil høyhastighets driver med bra glid og kan best beskrives som en blanding mellom Halo og River. Den har en buet topp som gir den bra med løft og glid. 
Maksvekt 175,1 g.
Speed: 11, Glide: 5, Turn: -2, Fade: 1

Latitude64 vil også komme med en understabil driver til våren. Disken har fått navnet «Diamond» og den skal være lett å kaste for nybegynnere og barn. Den skal ligne litt på River men med smalere rim. Kommer i vekter fra 145 g og oppover.  Foreløpig ingen bilder. Kilde

Innova

Innova Wahoo er en rask driver i R-pro plast med mye glid og som også flyter i vann. Perfekt for de som får dårlige nerver av å kaste favorittdiskene sine på vannhullene i Tønsberg, Arendal og ikke minst Sula. De som har prøvd disken sier at den er vel vanskelig å kontrollere for de som har kraft og snert i kastene sine. R-pro plasten gjør også sitt til at den blir fort spilt inn. Diskene kommer kun i 169 gram og er i salg nå.
Speed: 12, Glide: 6, Turn: -2, Fade: 2

Innova Vulcan er en understabil disk i star plast som skal passe bra til nybegynnere og de med lite kraft i kastene sine. Den skal også være en fin disk til å rulle med. Disken vil bli tilgjengelig i vekter fra 158 – 174 gram. Ble sluppet i januar måned og kommer til SuneSport denne uken.
Speed: 13, Glide: 5, Turn: -4, Fade: 2

Innova Wedge er en allround disk ment for nybegynnere. Flymessig så er den en mellomting mellom en putter og midrange disk. Passer bra for spillere med små hender. For mer avanserte spillere så skal den være fin til å rulle med og som turnover disk. Kommer i Star og DX plast og i vekter fra 150 – 175 gram. Ble sluppet i januar og kommer til SuneSport denne uken.
Speed: 3,5, Glide: 3, Turn: -3, Fade: 1  

Discmania

Discmania PD2 Chaos bruker den samme underdelen som X-caliber og skal forøvrig også oppføre seg temmelig likt X-caliber bare enda litt raskere og med mer stabilitet. Disken er med andre ord laget for de med krutt i armene. I salg nå i P-line.
Speed: 12, Glide: 4, Turn: 0, Fade: 4

Discmania DD2 Frenzy er iht. Discmania den disken de har laget som har kapasitet til å fly aller lengst av alle diskene de tidligere har sluppet. Dette gjelder også i forhold til alle diskene i Innova sitt sortiment. Den skal være en blanding av Katana og Boss OG lett og kontrollere. Det gjenstår å se om disken klarer å holde det Discmania lover. I salg nå i P-line.
Speed: 13, Glide: 5, Turn: -2, Fade: 2

Discraft

Discraft Hornet er aceracedisken fra 2010. Som en aceracedisk så var den kanskje litt vel overstabil, men til vanlig bruk så skal den være en fin disk når været er litt ruskete. Legger seg mellom Wasp og Drone i stabilitet.

Westside

Westside Sword er en Pro driver i VIP-plast som kommer til å bli relativt overstabil og med høy speed. Oversiden av Sword er allerede laget ferdig og vil bli identisk med Westsides nye “King” som ble sluppet 1. mars 2011. King er nå helt ferdig utviklet og godkjent av PDGA og har fått karakteriskikk: Speed : 14 | Glide : 5 | Turn : -1 | Fade : 4. Produsenten antydet i oktober at karakteristikken til Sword kommer til å bli: Speed : 12 | Glide : 4 | Turn : 0 | Fade : 2. Undersiden av disken er enda ikke ferdig laget så disse tallene kan forandre seg når molden til Sword blir helt ferdig. Disken vil komme i ordinært salg via Sune Sport etter turneringsstart 10. juni.

Westside King er en speed 14 driver som vil komme i VIP plastikk. Utifra ratingen så kan det se ut som om dette kan være en disk for de med litt krutt i armene. Westside måler sine disker på samme måte som de andre diskprodusentene så disken vil være raskere enn alle speed 13 diskene der ute. Disken er godkjent av PDGA og slippdato var 1. mars 2011.
Speed: 14, Glide: 5, Turn: -1 (evt. 0), Fade: 4

Det er i tillegg kommet mange nye varianter av eksisterende disker med nye plasttyper og justerte molder, for eksempel Buzzz ss («ferdig innspilt» buzzz). Noen av disse vil vi komme tilbake til senere.

Kilder:
http://www.latitude64.se
http://www.innovadiscs.com
http://www.discmania.net
http://www.discgolfsweden.se
http://www.discraft.com
http://www.westside.fi
http://www.sunesport.no

1 hendelser på “Nye disker i 2011”

  1. Bra artikkel, Lars! Jeg fikk en e-post av westside i går, her er siste nytt fra Janne P.:
    «Westside Sword prototypes are ready and we are testing it this week. I haven’t tried it yet but it
    looks very good».

    Janne Penttilä
    CEO

Stengt for kommentarer.

Skroll til toppen