Ståle Pedersen – SSK-grùnderen


Han har spilt frisbeegolf siden 2002 og var med å starte opp SSK og danne grunnlaget for banen i Arendal. Han er også aktiv i golfkomiteen under DisksportNorge og er sentral i arrangering av Arendal Open. Denne ukens plastprat er med Ståle Pedersen.

Fullt navn?
Ståle W. Pedersen
Klubb?
SSK Frisbee
Sivil status? Barn? Spiller dama di/mannen din?
Gift med Line, har to gutter (en på 3 og en som snart er 6år). Hun spiller ikke, men jeg prøver. Eldstegutten har vært med på noen runder og vil nok henge enda mer med neste år.
Når begynte du å spille – og hvorfor?
Startet i 2002 da en kompis (Preben Vigsnes) ble introdusert for det av Torleif Skaland. Begynte med det fordi det var veldig morsomt, hadde få om noen ambisjoner i starten utover det å ha det moro. Vi bodde begge i Oslo da og i sommerferien tok vi med oss noen disker til venner på Eydehavn og det ble starten på SSK Frisbee.
Sportslige meritter?
Ikke så mye å snakke om. Vant noen nybegynner/videregående/pargolf turneringer de første åra. Trappet kraftig ned fra 2005.
Hva har du i bagen?
Frem til i år har jeg stort sett hatt Aviar, Roc, Classic Roc, Teebird og Orc/Beast. Fikk det for meg i høst at jeg skulle bytte ut alt og leke meg med noe nytt. Jeg fikk tak i endel Latitude 64 disker siden jeg aldri hadde rørt dem tidligere, men hørt mye positivt om dem. Nå tester jeg ut Pain, Pure, Core, Striker, River, Flow. Liker plasten til Latitude veldig godt så får vi se hva jeg ender med til neste år…
Sportslige mål for årene framover?
Har en plan om å trene regelmessig fremover med et mål om å bli mye mer stabil enn hva jeg har vært de siste 4-5 åra. Skal også prøve å lære meg å drive, noe jeg i løpet av åra jeg hadde en pause klarte å glemme hvordan man gjør 🙂
Favorittbane – hvilken?
Eydehavn Frisbeebane selvfølgelig! Kan vanskelig se at noen andre baner i Norge som har like store utfordringer og forskjellige type hull (men så er jeg og en smule subjektiv). Om jeg skal prøve å være objektiv så var Yggdrasil anno 2004 sykt krevende og moro å spille. – kan vel ikke unngå å nevne Järva heller.
Hvordan trener du?
Begynte først å trene i høst igjen så det er noe begrenset, men trener som regel alltid på en fotballbane ol og prøver å terpe på forskjellige kast. Som familiemann med litt begrenset fritid så funker dette best siden jeg føler jeg får lite kasting ut av å gå runder.
Har du noen konkurransetips å dele?
Bare de største klisjeene; ikke irriter deg over noe du ikke kan gjøre noe med, ikke mist fokuset selv om det butter imot etc. – og kanskje det viktigste: gled deg over bra kast.
Største sportslige opptur?
Slo Roya i skins to ganger på rad på Ekeberg i 2004/2005, det var stas 🙂 Ellers var det moro å vinne NM videregående i 2004 (mener det stod mellom meg og alexander aursland).
… og største nedtur?
Den generelle nedadgående formen etter at jeg sluttet å trene i 2005 frem til nå.
Mest minneverdig kast noensinne?
Mitt eget: Er vel PargolfNM 2002, hadde spilt i 2 mnder og klarte å ace på gamle hull 18 i Tønsberg for dem som husker det hullet. Andres kast: Første jeg kommer på er Christian Sandstrøm som drivet til kurven på hull 17 på Järva gjentatte ganger. Husker jeg synes det var helt latterlig.
…og verste kast noensinne?
Er flink til å glemme ræva kast, men husker jeg klarte å treffe bjørketreet på gamle hull 1 på Ekeberg endel ganger.

Ståle under NM i 2007 i gruppe med 3 meget profilerte spillere; Valarie Jenkins, Terje Rensvold og Uli Rau. Foto: Hassimuss
Skroll til toppen