Norgesmesterskap i lengde

Etter et opphold på 9 år blir det endelig Norgesmesterskap i frisbeegrenen «Lengde» igjen. Konkurransen avholdes på Langevåg fredag 8.juni kl.1900 i forbindelse med Eurotouren Sula Open som starter samme dag på samme sted. Tittelforsvarer Møkkelgjerd er på plass og norgesrekord er innen rekkevidde.

Tittelforsvarer Møkkelgjerd

Forrige gang det ble arrangert NM i Lengde var under NM i individuelle grener på Ekeberg i 2003. Da var det Espen Møkkelgjerd som vant med kast på 161 i innledende runde og 159 meter i finalen. En kuriositet er at Magnus Pedersen, som i dag er kjent som en av norges lengste kastere, den gangen vant juniorklassen med bare 75 meter. Magnus har ikke meldt seg på til Sula så han får desverre ikke kjempet om NM-tittelen denne gangen. Det skal derimot regjerende norgesmester Møkkelgjerd så det er stor sannsynlighet for at han kommer til å gjøre alt for å forsvare tittelen. Det er forøvrig 61 spillere som har meldt seg på Sula Open og som dermed er potensielle deltagere til NM i lengde.

Gamle norgesrekorder står for fall?

Open:
Det er 19 år siden Espen Thorén fra Stovner satte gjeldende norgesrekord på 187 meter. Det var under en konkurranse i Malmø i 1993 med en DX Scorpion. Gamle historier forteller at kastet egentlig var enda lengre men det ble ikke markert og målt fordi den gikk over toglinjene bak et gjerde utenfor kastefeltet. Nyere og bedre disker de siste årene bør derimot tilsi at den offisielle rekorden bør være innen rekkevidde så det blir spennende å se om det skjer i år. Verdensrekorden er forøvrig på 250 meter og ble satt av svenske Christian Sandstrøm i 2002 med en DX Valkyrie. Christian Sandstrøm kommer også til Sula og lengdekonkurransen.

Dame:
Den gjeldende norgesrekorden i lengde i dameklassen er på 91,1 meter og burde være fullt mulig å slå for flere av dagens dame-spillere men det er desverre veldig få damer som skal til Sula i år. Det er Abbi Nilsen fra Bærum Frisbeeklubb som innehar rekorden fra 1989, hele 23 år siden. Abbi spiller fortsatt men har ikke meldt seg på Sula Open denne gangen. Vi trur derimot rekorden kommer til å stå et par år til… 

Flere potensielle utfordrere

Det er flere som kan hevde seg i årets NM. Møkkelgjerd regnes fortsatt som en av favorittene men det har blitt mindre trening på han de siste årene i forhold til for ca 10 år siden så det er mulig han ikke har den samme lengden inne som han hadde før. Hans fem sterkeste utfordrere blir antagelig Daniel Myrrusten, Ingar Ballo Sandum (3.plass fra NM 2003), Vegard Åge Larsen, Anders Haugen og ikke minst arrangøren selv, Jostein Håland (som har kastet langt før: link). I tillegg er det et par utenlandske spillere som Karl Johan Nybo, Seppo Paju, Christian Sandstrøm og Avery Jenkins som er blant verdens lengste kastere og en av disse kommer helt sikkert til å vinne konkurransen, men uten at de kan få tittelen «norgesmester». La oss bare håpe kastefeltet er langt nok for disse kanonene…

Noen fakta fra arrangøren:
– Fredag 8.juni klokka 1900 og utover.
– Dame/herreklasse
– Kunstgress-utkastfelt
– Kastefeltet blir fra nye kunstgressbanen mot gamle gressbanen, evt motsatt vei avhengig av vindretning.
– Måling med laser
– Ellers vanlige regler: fem forsøk hver. Lengste teller.
– De fire beste nordmennene går til finale + evt utlendinger blant de fire beste. Kun nordmenn kan vinne NM-tittelen
– Premier til de tre beste i hver klasse
– Vet ikke om det vil koste noe – men maks 50 kroner, trolig gratis
– Øverig info kommer på sulaopen.com når alt er klart
– Påmelding på stedet ved registrering

2 hendelser på “Norgesmesterskap i lengde”

  1. Kom igjen… Send meg noen av de nye diskene, og gi meg noen uker, så skal jeg gjøre det igjen!

Stengt for kommentarer.

Skroll til toppen