Norgesmesterskap i Discathon

discathon-reglerFørstkommende fredag kveld blir det arrangert NM i frisbeegrenen «discathon» på Sula i forbindelse med Eurotouren Sula Open i helgen. Discathon er en av de syv overall-grenene i frisbeesporten og som navnet tilsier er det mye løping i kombinasjon med kasting av frisbee som er essensen. Det er nøyaktig 10 år siden sist den ble arrangert NM i discathon. Regjerende norgesmester fra 2003, Ingar Ballo Sandum, har vært med å designe årets bane og har har tenkt å gjøre sitt beste for å forsvare tittelen.

Norges første internasjonale tittel i frisbeesporten var nettopp i Discathon hvor Carlos Rio tok VM-gull i både 1987 og 1989. Carlos var ikke deltagende under forrige NM i 2003 og skal desverre ikke delta i NM i år heller

I herreklassen går de 15 beste tidene videre som fordeles på tre semifinale-heat. Etter det går de tre heat-vinnerne videre til finalen pluss de to beste toerne. I dame/junior går de fem beste til finalen. Banen merkes opp fredag ca kl 17- start er kl 19 for NM.

Banekart Discathon NM 2013:

Discathon banekart Sula
(Trykk på kartet for større bilde)

Banen for årets discathon-NM er lagt rundt forballbanen på Vasset, på samme område som frisbeegolfbanen. Det er designet av Ingar Ballo Sandum fra Trondheim som er tittelforsvarer fra forrige NM i 2003. Banen blir på 1140m og har 31 porter man må kaste på riktig side av. I tillegg blir det tre «tester» underveis som utfordrer kastepresisjonen, med en liten omvei som straff hvis man bommer.

Se også video-gjennomgang av banen, tatt av Ingar under en testrunde med kamera på hodet:

Les mer om grenen Discathon på arrangørens nettside (engelsk) og på DisksportNorge.

Om hassimuss

Redaktør og administrator for frisbeegolf.no. Master-spiller for Stovner Frisbeeklubb. PDGA #42210
Dette innlegget ble publisert i Individuelle grener og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Ett svar til Norgesmesterskap i Discathon

  1. ingoball sier:

    Bare for å presisere: 1140 meter var det GPSen registrerte at jeg løp på testløpet som ble filmet inkl en straff og litt rot. Jeg vil tro løypa reelt er nærmere 1000 meter