Norgesmesterskap i Discathon

discathon-reglerFørstkommende fredag kveld blir det arrangert NM i frisbeegrenen «discathon» på Sula i forbindelse med Eurotouren Sula Open i helgen. Discathon er en av de syv overall-grenene i frisbeesporten og som navnet tilsier er det mye løping i kombinasjon med kasting av frisbee som er essensen. Det er nøyaktig 10 år siden sist den ble arrangert NM i discathon. Regjerende norgesmester fra 2003, Ingar Ballo Sandum, har vært med å designe årets bane og har har tenkt å gjøre sitt beste for å forsvare tittelen.

Norges første internasjonale tittel i frisbeesporten var nettopp i Discathon hvor Carlos Rio tok VM-gull i både 1987 og 1989. Carlos var ikke deltagende under forrige NM i 2003 og skal desverre ikke delta i NM i år heller

I herreklassen går de 15 beste tidene videre som fordeles på tre semifinale-heat. Etter det går de tre heat-vinnerne videre til finalen pluss de to beste toerne. I dame/junior går de fem beste til finalen. Banen merkes opp fredag ca kl 17- start er kl 19 for NM.

Banekart Discathon NM 2013:

Discathon banekart Sula
(Trykk på kartet for større bilde)

Banen for årets discathon-NM er lagt rundt forballbanen på Vasset, på samme område som frisbeegolfbanen. Det er designet av Ingar Ballo Sandum fra Trondheim som er tittelforsvarer fra forrige NM i 2003. Banen blir på 1140m og har 31 porter man må kaste på riktig side av. I tillegg blir det tre «tester» underveis som utfordrer kastepresisjonen, med en liten omvei som straff hvis man bommer.

Se også video-gjennomgang av banen, tatt av Ingar under en testrunde med kamera på hodet:

Les mer om grenen Discathon på arrangørens nettside (engelsk) og på DisksportNorge.

1 hendelser på “Norgesmesterskap i Discathon”

  1. Bare for å presisere: 1140 meter var det GPSen registrerte at jeg løp på testløpet som ble filmet inkl en straff og litt rot. Jeg vil tro løypa reelt er nærmere 1000 meter

Stengt for kommentarer.

Skroll til toppen