Norges eliten i off season

Stovner FrisbeeklubbVi er i den såkalte off season av frisbeegolf, med lite turneringer, arrangementer eller spill. De beste norske spillerne har for det meste pakket bort sekken noen måneder, etter en av de travleste sesongene i historien. Veien til 2017 har begynt og forberedelsen har startet, og Frisbeegolf.no har tatt en prat med et par av de beste spillerne i Norge for å høre hva de jobber med før den nye sesongen. 

Det har vært rekordmange turneringer i Norge i år, og det ser ut til at neste sesong starter enda tidligere. Mens det fortsatt er spillere ute på banene og diverse lokale turneringer, så har majoriteten av norgeseliten startet forberedelsene

Norgesmesteren Håkon Kveseth har EM i spyd som neste års store mål, men vi har på følelsen at vi vil få se en del av Håkon også på frisbee banen neste år. Han forteller oss litt om sine forberedelser før neste sesong.

Håkon Kveseth USDGC 2016Jeg er så heldig at jeg bor en jumpputt unna en oppvarmet kunstgressbane. Der er det ofte ledig og lys til sent på kveld. Så mye av min trening på vinterstid vil bli gjort der. Jeg tar med kurven min ut å dæljer på, målet er 200 putter om dagen.

For at det ikke skal bli for kjedelig i lengden må jeg mikse opp men noen runder. Jeg er så heldig at jeg har mange gode kompiser i Hamar som er med og spiller selvom det er snø og minusgrader. Vi vil også prøve og dra inn til Oslo for å spille noen søndagsgolfer.

Siden jeg driver med spydkasting får jeg det meste av fysisk trening gjennom det. Men anbefaler alle å trene mye forebyggende øvelser, spesielt på knær, skuldre og rygg. Jeg kommer gjerne med veiledning eller spesifikke øvelser om noen ønsker det.

En som har virkelig imponert i sin første sesong i Open, er Peter Lunde. Sammenlagtvinneren i Norgescupen har et klart mål om å bygge opp sulten på å fortsette å være blant landets beste spillere.

PeterLunde2016Nå som offseason (endelig) har kommet prøver jeg først og fremst å la kroppen få hvile. Det er faktisk en ny strategi i år, da jeg tidligere år ikke har klart å la diskene ligge i fred i mer enn et par dager. Nå som jeg har beveget meg fra ungdomsskole til videregående kommer også lenger dager, noe som igjen resulterer i at det er omtrent mørkt i det jeg forlater skolen. Gjennom hele 2016-sesongen har jeg trent på treningssenter, noe jeg selvfølgelig kommer til å fortette med gjennom vinteren. Det er viktig å finne alternative måter å trene på slik at du ikke stivner helt, men fremdeles bygger den sulten for å ut å «pælme». Mental forberedelse er også noe jeg tenker er viktig, hvert fall for meg. Jeg tror det var det som gjorde forskjellen for meg i fjor. Jeg bygger en mental sult, lyst og motivasjon til å gjøre det bedre enn alle de andre.

En annen mann som man alltid kan regne å finne i toppen, er Ståle Hakstad. Nordmøringen var på pallen alle turneringene han deltok i 2016 med unntak av 1, og det har han tenkt å gjøre også til neste sesong.

Ståle Stai Hakstad EM 2016Off season går med til skrive masteroppgave om discgolf og folkehelse. Forsøker ellers å kaste litt på både bane og fotballbane når været tillater det selv om det er kaldt. Er litt på jakt etter en plass der jeg kan putte innendørs siden finmotorikken fungerer heller dårlig i kulden. Vi er heldigvis bortskjemt med lite snø her i Kristiansund så vi kjører på med søndagsgolf gjennom vintern. Har også ambisjoner om å begynne med yoga, men det har jeg hatt i snart 10 år nå så vi får se hva det blir til. Nærmer meg 40 altfor for fort nå, så det er kanskje på tide.

Andre Johnsen har fått konkurranse om tittelen Kongen av Skien, etter at junior Peter Lunde har gått til Open. Men med en solid sesong i baggen starter veien mot 2017 i disse dager.

Andre Johnsen i god stil i Tsjekkia. Bilde: Disc Golf World Tour

Akkurat nå så har jeg begynt med svømming, styrketrening og litt løping! Som den skifanatikeren jeg er så skal jeg gå masse på ski også, alt er for å være i god fysisk form til sesongstart. Fra midten av desember vil jeg putte og drive 2 ganger i uken fram til 1 feb for å holde ting inntakt. Så fra 1 feb så smeller det, for å bli klar for en ny sesong.

 

 

Skroll til toppen