Kampen om kongepokalen

Neste helg er det klart for NM i Skien og kampen om kongens pokal. Nesten samtlige av Norges beste spillere er med og det er mer åpent og spennende enn noen gang hvem som er i stand til å takle den nye og vanskelige skiensbanen best. Nytt format med 3-dagers turnering, 27 hull  og golfstart gjør det hele også meget spennende. Frisbeegolf.no har tatt en prat med fjorårsvinner Carlos Rio, som vant NM i Arendal og arrangør Terje Eriksen.

Mange som kan vinne

Kanskje går det mot tidenes jevneste og mest åpne NM. For flere spillere har tatt steget siden i fjor og har vært med på å prege resultatlistene i Norge denne sesongen: Anders Danielsen, Anders Haugen, Daniel Myrrusten og Andre Johnsen for å nevne noen. Fjorårsvinner Carlos Rio er enig i at NM er en helt åpen affære.
– Det er mange som kan vinne NM – jeg tror det er cirka 10 spillere som kan vinne. Espen Møkkelgjerd selvfølgelig, Frank Wulff, Jostein Håland, Anders Danielsen, Thomas Finborud, Rune Langmyr, Frode Karlsen, meg selv og så har jeg faktisk Thor H. Johansen fra Ekeberg som en outsider – en meget god spiller, sier Rio.
– Jeg har sikkert glemt noen nå også, men disse er de jeg kommer på nå, sier Rio, som forteller at Øystein Carlsen dessverre ikke blir med i NM i år og at han da er den eneste av forhåndsfavorittene som ikke stiller i NM.
Rio tror også lokale spillere vil være med i kampen om ”bøtta”.
– Andre Johnsen og Marius Christensen tror jeg er de fra Skien som har de største mulighetene, sier Rio.
– Hva er ditt personlige mål?
– Det er å spille best mulig. En finale hadde vært veldig morsomt. (red.anm: Det er ingen egen finale. Alle spiller siste og 3.runde) Men denne banen er slik at scoren kan variere fra runde til runde – jeg ser ikke bort i fra at en spiller kan gjøre seg helt vekk her selv om han skulle lede etter for eksempel den første runden.
Det blir veldig spennende å se
, sier Rio.

Skremmende OB-hull

Carlos Rio har faktisk vunnet det han har vært med på i år i Norge av større turneringer. Nå sist i Ekeberg Open da Carlos etter sigende spilte en av sine ”beste runder i karrieren” og tilslutt vant klart. Men i Skien under en lokal testturnering for litt siden siden vant han ikke da han testet banen for første gang.
– En meget krevende, variert og komplett bane, synes jeg – og så har vi OB-ringen på hull 7…
– Du tror den kan skille noe?
– Ja. Dette er det mest kritiske hullet i NM. Det er et meget skremmende hull. Jeg håper ikke dette hullet ødelegger turneringen for noen. Her er ingen safe-muligheter, og de beste spillerne kan bomme her og få seksere i hver runde mens en mindre god spiller kan få toere her hver gang. Min personlige mening er at det skulle vært en safemulighet for par her – kanskje ett område å spille seg fram på for å få en treer. Nå er det marginalt og treffer man får man jo toer og bommer man… Det blir spennende å se hvordan de lokale spillerne fikser dette hullet som har fått kastet mye på det, avslutter Rio.

Arrangøren godt forberedt

Skien frisbeeklubb arrangerer NM for aller første gang i sin relativt korte historie. Og klubbformann Terje Eriksen, aka Kongen, forteller at alt er i rute.
– Vi er i god rute og jobber nå med de siste detaljene. Banen er klar – OB-linjene kommer opp onsdagen før det braker løs. Det eneste problemet vi har er at den ”skibua” vi brukte til samling i fjor er opptatt, men det løser vi med et partytelt ved sportellet eller lignende, sier Kongen.
– Hvor lang tid regner dere med at en runde vil ta?
– Det vil ta cirka fire timer – kanskje litt lenger. Uansett er det ikke noe problem siden vi har golfstart, sier Eriksen.
– Det er unødvendig å si at dere gleder dere?
– Ja. Vi gleder oss til å ta i mot spillere fra hele landet – dette blir spennende og morsomt!

Tidligere vinnere

Kongepokalen i frisbeegolf ble satt opp for første gang i 2005. Carlos Rio vant da – en prestasjon han altså gjentok i 2010. I 2006 og 2008 vant Espen Møkkelgjerd, mens Rune Langmyr fikk sin kongepokal på hjemmebane i 2007. Jan Roger Husebø vant i 2009 – også det på hjemmebane i Tønsberg. NM i Skien spilles i nytt format med 2 x 27 hull golfstart fredag og lørdag, før finalespillet braker løs søndag 4.september med 18 hull for alle!

Se turneringssidene for mer informasjon om NM i Skien 2011

Skroll til toppen