Andre Johnsen ble Norgesmester 2011

Det har vært spilt Norgesmesterskap i frisbeegolf i Skien denne helgen og hjemmefavoritten Andre Johnsen vant foran Carlos Rio og Frode Karlsen. Det var Johnsens første norgescupseier og ekstra stas at det skjedde både på hjemmebane og med kongepokal som belønning. Dameklassen ble vunnet suverent av Sigrid Ballo Sandum fra Trondheim som spilte imponerende bra gjennom hele turneringen.

Vellykket arrangement

Hele 142 spillere deltok i årets NM og de aller fleste var meget fornøyd med arrangementet og banen. Det ble for første gang på mange år spilt tre dager med en runde golfstart hver dag. Fredag og Lørdag ble det spilt 27 hull og søndag 18 hull for alle. Denne siste runden var dermed også «finalen» og de beste i Open gikk ut til slutt slik at de avsluttet hele turneringen på hull 18 med masse publikum tilstede. Det var mange som satte pris på denne turneringsformen med litt bedre tid og litt senere starttider. De fleste kunne dermed sove litt lengre om morningen og andre fikk god tid på ettermiddagen til å se på andre spille, slappe av eller kose seg i badebassenget.

Andre ledet hele veien

Det var en meget glad og fornøyd Andre Johnsen som tok imot kongepokalen. Han ledet gjennom hele turneringen med en knallrunde på 77 første dagen.  Han skapte seg allerede da det forspranget han trengte for å holde stand mot forskjellige motstandere som prøvde å nærme seg underveis. Da ledet han 4 kast på begge Husebø-brødrene og 6 kast på Carlos Rio fra Pancake og Frode Karlsen fra Tønsberg som skulle vise seg å bli de største utfordrerne resten av turneringen. Per Erik Husebø var også godt med i toppen helt fram til finalen men spilte mye dårligere enn de andre i finalen og havnet til slutt på en 6.plass. De tre andre spilte alle meget gode sisterunder og det ble etterhvert mer og mer spennende utover runden på søndag. Andre haldt stand mot de andre hele veien men vant ikke mer enn 2 kast forran Carlos som jaget bakfra hele veien. Frode Karlsen spilte også en meget bra finale og havnet tilslutt bare 2 kast bak Carlos. Det ble som vanlig tvitret fyldig fra finalerunden som kan leses her. Se også videosnutt fra seiersjubelen og gratulasjonene idet Andre kaster siste kast på hull 18 i finalen.

Outsideren Askeland

Den unge outsideren Andreas Askeland viste seg også å være skummel mot slutten. Etter at han først hadde en dårlig 94-runde på fredag kom han veldig sterk tilbake og spilt best av alle både lørdag og søndag med banerekord 76 lørdag og 46 på søndag! Dette var turneringens beste runder og førte Andreas opp til en 4.plass totalt. Sisterunden hans på søndag ble ratet til hele 1057! Hadde han bare gått en litt bedre runde på fredag så hadde han kunnet vinne hele bøttebaletten. Vi håper å se mer til dette unge talentet fra Haugesund i framtiden.

Sigrid overlegen i dameklassen

Sigrid Sandum fra Trondheim spilte fantastisk bra gjennom hele turneringen og ingen andre jenter var i nærheten av å true trondheimsjenta fra å bli norgesmester. Hun spilte bl.a. en 92-runde på fredag som hadde plassert henne på 24.plass i Open! På denne runden hadde hun også en eagle på hull 15. Hun spilte også en veldig bra finalerunde på 56 som ga en runderating på hele 948. Sigrid var dermed overlegen i sin klasse hele veien og vant til slutt med 30 kast foran Linda Wulff fra Stovner som tok en solid 2.plass. Det ble derimot litt jevnere kamp om 3.plassen som til slutt gikk til Eli Storengen, 29 kast bak Linda. Det var 17 spillere med i dameklassen.

Jevnt og spennende i masterklassen

Det var 15 spillere i Masters og Grandmasters og etter første runde var det Aksel Finborud fra Stovner som ledet klart med en 86-runde. Men etter lørdagens litt dårligere prestasjon fra Aksel ble de plutselig veldig spennende før finalerunden med 3 spillere helt likt i teten; Aksel Finborud, Jonathan Gewirtz og Thomas Donsig-Vagmo. Jonathan hang godt med første halvdel av sisterunden men måtte gi slipp på Aksel spesielt på de siste 4 hullene. Det gjorde det ikke mindre dramatisk når Aksel får ACE på ob-ringen hull 7! Da var det meget gjevnt mellom Aksel og Jonathan, mens Thomas hadde store problemer hele runden og spesielt på hull 7. Aksel Finborud vant mastersklassen med 5 kast foran Jonathan Gewirtz og Thomas kom på 3.plass med 13 kast bak Aksel. I Grandmasters ble det delt 1.plass mellom Terje Rørmark og Ansgar Emil Sivertsen.

Juniormester på hjemmebane

Det var bare 9 deltagere i juniorklassene hvorav 6 av disse var «yngre junior». Ole Heldal Larsen fra Skien vant solid juniorklassen med 3 gode runder. Yngre junior ble vunnet av Markus Myrrusten fra Langevåg som imponerte med en 87-runde på fredag!

Espen vant Norgescupen sammenlagt

Espen Møkkelgjerd fra Stovner vant knepent Norgescuppen sammenlagt med 162 poeng foran Anders Haugen fra Bergen med 160 poeng. Begge deltok på samtlige fem NC’er i år og kunne dermed stryke den med dårligst resultat. Espens dårligste var helt klart Hamar Open hvor han kom på 22.plass og kun fikk 9 poeng. Anders hadde en jevnere sesong med alle sine NC’er på mellom 30 og 46 poeng og matte stryke sin 8.plass fra Arendal som ga «bare» 30 poeng. Men med bl.a. to norgescupseiere til Espen tidligere i år var det nok til å hente hjem pokalen for Norgescupen sammenlagt 2011. Vi gratulerer Espen Møkkelgjerd med den flotte NC-tittelen!

Det var så jevnt mellom disse på slutten at avgjørelsen ikke kunne tas før ledergruppa hadde spilt ferdig sitt siste hull i finalen søndag. For eksempel ville Espen mistet sammenlagtseieren til Anders hvis han hadde gått ett eneste kast (!!!) dårligere i helgen. Dette visste hverken Espen eller Anders eller noen andre når de sammen sto og puttet på det siste hullet søndag ettermiddag. Hadde Jan Roger eller Thomas som gikk i samme gruppe spilt ett kast (!) bedre hadde også de stjålet NC-poeng fra Espen som ville ha snudd stillingen mellom Anders og Espen. Slik kan man fortsette med mange  «hvis atte» men det sier bare hvor jevnt det egentlig var i norgestoppen og hvor vanskelig det var å ha oversikt over hvem som ville vinne denne tittelen før alle kast var registrert elektronisk og oversikten på resultatservice kom fram rett før premieutdelingen søndag.

Like gjevnt ble det mellom 3. og 4.plass sammenlagt hvor Thomas Finborud fra Stovner tok 3.plassen med 142 poeng, bare 2 poeng forran Anders Danielsen fra Ekeberg. Begge hadde bare fire spilte NCer så alle ble tellende. Anders sin relativt dårlige 26.plass i Skien i helgen gjorde det største utfallet til at Thomas snek seg forran og her kunne også ett kast (!) dårligere fra Thomas eller ett kast (!) bedre fra Anders i helgen ha snudd stillingen mellom de to. Altså meget gjevnt og spennende til siste slutt.