Carlos Rio vant Ekeberg Open

Årets Ekeberg Open ble spilt på lørdag og 61 spillere var med og spilte en annerledes og vanskeligere Ekebergbane. Det var Carlos Rio fra Pancake som behersket de nye utfordringene best og vant forran Thor Johansen, Øystein Lund Carlsen og Anders Nødland Danielsen. I dameklassen vant Abbi Nilssen fra Bærum.

Solid seier til Carlos

Det var Øystein Carlsen fra Bærum som ledet etter 1.runde med 55 kast tett fulgt av Ekebergspillerne Anders og Thor på 56 og Carlos på 57. I andre runde spilte derimot Carlos en meget god runde på 49 og rykket dermed opp i ledelse med fire kast foran Thor på andre plass før finalen. Forhåndsfavoritt Espen Møkkelgjerd hadde da turneringens nest beste runde på 53 men med en førsterunde på 63 (etter store problemer på OB-øya) holdt dette kun til 5.plass, kun et kast bak finaleplass. Den relativt ferske Ekeberg-spilleren Thor Johansen var nok den største overraskelsen i toppen og hadde enda en god runde på 54. Han lå dermed på 2.plass før finalen to kast forran Øystein som fikk 57 i andre runde. I finalen spilte Carlos klart best og sikret seieren med hele syv kast. Det ble mest spennende kamp om 2.plassen og Thor vant denne kampen bare et kast forran Øystein som tok 3.plass. Anders Nødland Danielsen kastet seg litt bort i finalen og var ikke i nærheten av å hevde seg. Han tok dermed 4.plass.

Abbi best igjen

Det var totalt ni spillere i dameklassen. Abbi Nilssen fra Bærum ledet soleklart allerede etter første runde med utrolige 68 som var 15 kast bedre enn klubbkamerat Mona Bjerke. Det var derimot utrolig jevnt i resten av jentegruppa etter første runde. Før finalen ledet Abbi med 19 kast på nestemann så det var aldri noen tvil om at Abbi igjen ville vinne Ekeberg Open slik hun gjorde i fjor. Det ble en spennende og åpen kamp om 2.plassen hvor Ragne Huseby fra Stovner ledet med 4 kast forran Åshild S. Nygaard. Etter finalen var det Åshild som klarte å ta 2.plassen godt supportert av mann og baby som var med å så på. 3.plassen gikk til Ragne og Mona Bjerke tok en 4.plass.

Vanskligere bane

Det ble spilt en 18-hullsbane hvor halvparten var helt annerledes enn den vanlige Ekebergbanen. Hull 1-5, 7-9 og 18 var uendret. Hull 6 var forlenget og gjort om til en OB-øy. Dette skapte store problemer for enkelte spillere, både erfarne og nybegynnere. Noen av favorittene som ikke hadde testet dette hullet før konkurransen gikk på en skikkelig smell her og havnet dermed utenfor medaljestriden allerede etter første runde. Ellers var det laget endel nye hull bak skogen ned mot ekebergsletta akkurat som i fjor. Men et par av hullene var gjort enda vanskeligere enn sist. Fem av de nye hullene hadde ching-kurver for anledningen. Par på banen var 58 mot normalt 56. De nye hullene med OB-linjer og kurver ble satt opp fredag ettermiddag/kveld og banen var mulig å prøvespille da. Det var desverre mye regn og svært vått og glatt denne fredagen så det var ikke mange som hadde tatt turen for å prøve banen denne dagen. Vinneren Carlos Rio ble derimot observert i intens trening på de nye hullene fredag til tross for været og dette var nok med på å sikre han seieren.

12 nybegynnere

Det var hele 12 nybegynnere med og klassen ble vunnet av Bjørn-Erik Johansen forran Kristoffer Selim på andre plass. Tredjeplassen ble delt mellom Anders Røneid Fehn og Ole Kristian Bergheim. Alle fire spiller for Ekeberg.

CTP på CocaCola-hullet

Det var CTP-konkurranse på det nye hull 12 som går bratt nedover hoppbakken med trippel mando, også kalt Coca Cola-hullet. Her var det et Coca Cola-banner som man måtte under og i bratt nedoverbakke var den ganske utfordrende å klare å kaste lavt nok for å komme under. Det ble kåret en CTP-vinner blant gutta, Øystein Carlsen, og en blant jentene, Abbi Nilssen. Vinnerene fikk en kasse med brus hver, fra sponsoren Coca Cola.

Resultater ligger snart ute på resultatservice og snart med runderatinger på PDGA