Intervju med ny NAIF-ansatt Erik Hammer Stålesen

ErikHammerForbundet NAIF utlyste i september en ny heltidsstilling i forbundet som idretts-konsulent kun for disksport. Dette er den første heltidsstillingen som er opprettet dedikert for disksport i forbundet og det er mange forventninger til hvordan dette skal påvirke utviklingen av sporten framover. Av alle søkerne var det en erfaren frisbeekaster, Erik Hammer Stålesen fra Kristiansand, som fikk jobben og som nå er i full gang med arbeidet. Erik har kastet plastikk i en mannsalder, vært klubbleder i flere klubber og hatt mange ulike verv sentralt når det var eget frisbeeforbund (styremedlem, nestleder og leder).

Vi har tatt en prat med Erik om jobben og fremtiden.

– Aller først, gratulerer med ny jobb! Hvilke tanker gjør du deg om denne stillingen?

Takk skal du ha. Det er en spennende og utfordrende stilling jeg går til her. Vi har i de siste årene sett stor aktivitetsøkning og spesielt på anleggsbygging. Det er mange som i dag har spilt både Ultimate og diskgolf og det er viktig å ta tak i den positive utviklingen her og bygge gode klubber som kan tilby medlemmer og spillere alle deler av sporten vår. Det er mye spennende å ta tak i og for meg å jobbe med klubber, rekruttering, ungdom og frisbee er virkelig noe jeg har ønsket i lang tid.

– Hva tror du NAIF forventer av deg?

En målrettet og engasjert ansatt som gir av seg selv. De forventer økt medlemstall og en langsiktig plan på hvordan en skal utvikle vår fantastiske sport videre.

Det er stort fokus på ungdom og her er vekst og rekruttering av spillere i alder opp til 20 år viktig. I klubben jeg kommer fra (Sukkevann frisbeeklubb) har vi hatt et bevisst fokus på ungdom og resultatet er en pen bukett ungdommer som er mye sammen og kaster frisbee. Jeg mener jeg har en del å bidra med rundt denne satsingen.

– Hva tror du utøverne av disksport forventer?

Det er kommet flere henvendelser fra klubber og personer allerede og mye av dette går på klubbvirksomhet samt informasjon fra NAIF/seksjon disk og ut til klubbene. Jeg tror mange forventer økt aktivitet og økte medlemstall. Her vil jeg bidra der jeg kan, men det må skje i samarbeid med klubbene. Merker også en forventning ang. turneringer og et ønske om et høyere nivå på selve arrangementene, spesielt på NC og NM. Og når dette kommer fra spillere, klubber og TD’er er det viktig å ta tak i dette også.

– Hvor ser du for deg disksporten her til lands om la oss si fem år?

Tja – 500 baner og 8000 aktive spillere? Egne regionalserier i Ultimate som kvalifiserer til landsserien og TV dekning av store turneringer. Vanskelig å spå om fremtiden, men vi skaper den selv og da er det viktig med gode langsiktige planer.

Vil vi merke at det nå har kommet en heltidsansatt person – og på hvilke måter vil vi merke det?

Det vil jeg da virkelig håpe at klubber og disksportmiljøet vil merke. Jeg håper å kunne være en ressursperson for klubbene. Dette være seg alt fra klubbdannelse, utvikling av ungdomssatsning til å svare på ulike spørsmål. Jeg kommer til å reise ut til klubber og være synlig i miljøet.

– Hvordan kan vi rekruttere enda flere til å starte med disksport?

Jeg har stor tro på ungdomssatsing. Her har nok disksporten syndet i mange år. Generelt er min erfaring at det må legges gode langsiktige planer for å høste langvarig økt aktivitet. Dette gjelder ikke bare for Ultimate og diskgolf, men slik jeg ser det også i juniorarbeid, instruktørutdanning og aktivitetsutvikling i klubbene. Jeg har tro på kunnskap som et godt virkemiddel. Hvis klubbene kan tilby kunnskap innenfor trening og utvikling vil dette skape økt aktivitet. Ungdom og nybegynnere vil lære og når de lærer av gode spillere og ikke finner ut «alt» på nettet vil dette skape både tilhørighet og et godt miljø. Dette vil ta tid, men et godt arbeid her vil kunne være med å løfte hele sporten vår til et nytt og høyere nivå.

– Noe annet du vil tilføye på slutten?

Vi har utrolig mange gode mennesker ute i klubbene som legger ned utallige dugnadstimer for at andre skal kaste plastikk. Det være seg Ultimate i en idrettshall eller diskgolf på en bane. Det er takket være alle de at sporten vår er der den er i dag.

Vi har nå lagt et fantastisk grunnarbeid og jeg håper at vi nå tar disksporten noen hakk videre og virkelig får vist Norge hvilken utrolig glede det gir å kaste en disk. Jeg gleder meg til fortsettelsen og håper på mange gode timer ute hos klubbene i året som ligger foran.

God vind til alle dere ute.

Alle kan nå meg på følgende e-postadresse: erik.h.staalesen@nif.idrett.no

Skroll til toppen