Mine mål for 2016 – fra noen av Norges discgolfere

For to uker siden ble datoene for Norgescup og NM i diskgolf publisert og eliten i norsk diskgolf sport satte av datoene i kalenderne. Frisbeegolf.no tok en prat med noen av de som var med å dominere fjoråret, for å høre hvilke mål de har satt seg for kommende sesong.

Norske frisbeegolf spillereJostein Håland – Norgesmester i diskgolf 2015
Mitt mål for 2016 er å opprettholde og utvikle gleden ved å spille diskgolf. Nyte hvert kast, trene mye og effektivt, og bli meget godt kjent med alle diskene i baggen. Jeg vil jobbe videre med en anstendig forehand og bli bedre på å kaste med putter, og selvfølgelig forsvare NM-tittelen. Jeg vil også gjør mitt beste for å vinne Norgescupen sammenlagt om jeg får muligheten til å være med på mange nok turneringen, sammelagtseieren føler jeg mangler på merittlista før jeg trer over i masterklassen. Vår lokale klubb (red. anm: Langevåg IL Diskgolf) skal i år arrangere NM, og har som mål å lage et NM som skal bli minneverdig for alle involverte. Vi vil jobbe med å få frem flere yngre spillere, og støtte opp og hjelpe de som allerede er her til å forstå hvor heldige de er som får spille diskgolf.

Lars Somby – 4. plass Oslo Open 2015
Mine mål for 2016 er ganske enkle.. Jeg vil spille meg opp til en 975+ rating, kjempe om finalespill i de norske konkurransene og komme i bedre fysisk form før sesongen kjøres i gang 1. april med Dutch Open.. Når jeg spiller Open i utlandet så er målet topp 10 plassering. Hvis jeg stiller i Master så er målet finalespill og topp 4. Jeg har også et mål om å ikke bli alt for skuffet hvis jeg ikke skulle nå disse målene. Det viktigste er å kose seg med kasting, sene kvelder på banen og alle de fine frisbeefolka som finnes der ute.

Andre Johnsen – Vinner Arendal Open 2015
Hovedmål: bli Norgesmester og et bra EM noe usikker på plassering men innenfor topp 15-20.
Delmål: vinne 3 norgescuper
Personlig/del mål blir å få en bedre forhand og få en høyere treffprosent på puttingen.

Håkon Mathias Kveseth – Vinner Kristiansand Open 2015
Sesongen som kommer blir det lite tid til frisbee for min del. Jeg har fullt fokus på spydkastingen og skal jeg kunne prestere som best i det må frisbee legges på si. Men disc golf er helt klart noe jeg vil fortsette med å prøve å bli så god som mulig i. Den tid kommer!

Fra NM i discgolf 2015
Fra NM i discgolf 2015

Anders Nødland Danielsen – Norgesmester i diskgolf 2014
Jeg vil alltid ha som mål å vinne når jeg stiller til start her til lands, men for å få til det må jeg være mer stabil enn jeg var i 2015. Gikk på en smell gang etter gang i fjor. Sesongen blir dog litt amputert da jeg blir pappa igjen i juli! Jeg har også som mål å være mer aktiv på ukesgolfer enn jeg har vært i det siste, og kose meg med frisbbe sammen med kjente og ukjente.

Anders Daniel Haugen – 5. plass Norgescup 2015
Etter en meget skuffende 2015-sesong preget av flere utenomsportslige faktorer, ser jeg veldig frem til årets sesong. Et viktig mål for sesongen er å få tilbake stabiliteten i spillet mitt, noe som var hovedproblemet i fjor. Her er det gjort mye arbeid allerede, samtidig som månedene fremover blir viktige. Videre ønsker jeg å fortsette min utvikling som spiller gjennom å trene godt og nyte dagene på golfbanen med gode venner. Resultatmål synes jeg er vanskelig å uttale seg om i respekt for medspillere og den økende bredden i toppen. Jeg har derimot et ønske om å være «competitive» hver gang jeg går på tee’en, og har tro på at dette vil sette meg i gode posisjoner en del søndager gjennom sesongen som ligger foran oss.

Sigrid Sandum – Norgesmester i discgolf 2015
Jeg har lært at ting ikke alltid går etter planen, men har som mål å gjøre det så bra som mulig på de turneringer jeg drar på. Dette betyr ikke nødvendigvis å vinne, men å være godt forberedt, utføre planen jeg har lagt på forkant, og selvsagt ha det så morsomt som mulig. Det pleier å funke bra som vinneroppskrift for meg. Jeg ønsker også å få økt ratingen min, og har som planer om å bruke mer tid og energi på OK Klubben og Nærmiljøet.

Camilla Nordhei – Vinner Skien Open 2015
Siden voksenlivet stjeler mye tid og energi, må jeg si meg fornøyd om jeg i år greier å få med meg så mange norske turneringer som mulig. Kanskje neste år blir året for å komme seg utenfor grensene? Målet i år er å bli en mer offensiv spiller, og spesielt å overkomme mine utfordringer i konkurranser. Og så skal jeg få opp putteskillsene mine. Hovedmålet er å ha en realistisk mulighet for også de to øverste pallplassene i Norge.

Lydie Hellgren – Vinner Norgescup 2015
Først ska jeg på Dutch Open i Haag, der jeg var med også i fjor. Veldig hyggelig tournering og målet er att fullføre topp 5. Men første tournering på året kan der skje litt av hvert. I fjor slet jeg mye med skader, dels med nye kneprotese og dels med tennisalbue. Det ska bli bedre iår og jeg håper att været blir bedre snart så jeg kan komme mig ut å hive brett..!. Efter Dutch blir det Copenhagen Open, en klassiker som jeg svært gjerne deltager i. Bra arrangemang og hyggelig stemning. Det var noen år siden jeg var der, så det gledjer jeg mig till. Mål, att fullføre og ev. topp 5..(Henger på formen..!)..Så håper jeg på så mange NT som muligt men jeg jobber en hel del så desverre får jeg ikke med alle tourneringer, i år. NM i Sula ska jeg se hvis jeg får till. Sula er jo beintøff men alltid ett veldig bra og seriøst opplegg. EM ,VM har jeg ikke noenting og gjøre ved i år. Formen må være helt i topp hvis man skal deltake i EM. Nokia banen er tøff og det er kun de beste som klare sig der..Har vært noen ganger i Finland og nivået er veldig høyt både på spillere og arrangemang..(neste år kanskje)..Ellers regner jeg med att formen blir bedre i år end siste år. Er sponsert i år, hvilket dermed gir mig blod på tann. Må vise mig i min beste form på hvert tournering og det tenker jeg mig att gjøre. Men inimellom så må jeg også passe jobben min, så desverre blir det nokk noen tourneringer jeg ikke får med mig , i år.

Øyvind Jarnes (junior) – Vinner Oslo Open og Sula Open 2015
Hovedmål for 2016 er NM på heimebane, både som arrangør og spiller. Vil også befeste min plass i norgeseliten og prøve å bikke 990 i rating.

Jonas Pettersen (junior) – Vinner Arendal Open 2015
I år blir noen av målene mine for sesongen å spille jevnt bra, vinne Norges-cupen sammenlagt, komme meg til EM og få en topp 5 plassering der. Blir nok dessverre ikke så mye reising på meg iår, som ifjor da jeg var med i VM, men skal være med på mye her i Norge og håper på en EM plass.

Kasper Skovly (junior) – Vinner NM 2015
Mine mål for 2016 er først og fremst å være en god rollemodell for andre. Jeg har alltid drømt om å delta i NM i lengde, men det har ikke blitt arrangsjert på flere år, så dette blir første gangen. Håper på å få minst ett godt kast, og forhåpentlig så er det bra nok. Det er selvfølgelig NM i disc golf som er viktigst for meg, som jeg har som mål å vinne (junior). Jeg har også planer om å gjøre det bra i EM, men vet ikke helt hva jeg kan forvente siden jeg aldri har spilt EM før. Så målet må bli at jeg er fornøyd med egen innsats etter EM. Sånn i forhold til nc, så håper jeg på å ligge rundt top 10 etter hver turnering i snitt (i open-klassen). Forbedring av putt og sidearm står også på planen.

Til info har ikke alle spillerne vi har kontaktet svart på våre henvendelser, men så fort vi får flere tilbakemeldinger vil vi oppdatere artikkelen.

 

Skroll til toppen