Oslo Tour og Kyst Tour annonsert

StovnerÅrets første måned er over, men allerede nå ser det ut til at 2016 kan bli et av de mest aktive diskgolf årene noen sinne. Det har kommet noen nye turneringer til, noen nye tourer, og to av de mest dominante tourene har nå annonsert sine oppsett.

Oslo Tour
Nytt av året er Oslo Tour, en tour som vil gå over tre turneringer i Oslo. Et samarbeid mellom de tre Oslo-klubbene Stovner Frisbeeklubb, Muselunden Frisbeeklubb og Ekeberg Sendeplateklubb. Ekeberg banen er foreløbig ikke inkludert i programet, da det fortsatt gjenstår å komme til en avgjørelse på hvordan banen skal være for 2016 sesongen. Premieren på Oslo Tour vil foregå 14. mai på den splitter nye Holmenkollen DiskGolfPark , som er planlagt åpnet i april. Det vil bli spennende å se en turnering i vårt nasjonale skianlegg, en fantastisk ramme for enhver sport. Turen går videre til Muselunden 18. juni før Touren avsluttes på Stovner DiskGolfPark 16. juli, alle turneringene er PDGA C-tier.

Touren har tilsynelatende stort fokus på rekrutering og amatører, da turneringen er delt opp i 5 klasser der under 20% er i klassen Open. De resterende klassene er Open Amatør, Rekreasjon, Open Dame og Junior. Både Open Amatør og Rekreasjon har PDGA restriksjoner for deltagerne, og Frisbeegolf.no får opplyst at dette er for å oppmuntre helt nye spillere til å delta, samtidig som man ønsker å gi muligheten til de spillere som ikke er like etablerte i Norgescupen.

For mer info, se www.oslotour.no

KystTouren
Forrige uke annonserte Skien Frisbeeklubb Kyst Tour 2016, med tre foreløbige datoer. 15. mai kan man finne veien til Kristiansand, før turen går videre til Sandefjord den 29. mai. Den foreløbige avsluttningen er satt til 5. juni i Skien. Deltagelse er op 150,- der 100,- går til premier, og det vil konkurreres i klassene Open, Dame, Junio, Master og Amatør. Alle turneringene er PDGA C-tier.

For mer info, se www.kysttouren.com

Skroll til toppen