Hålands høner tipper NM

Det nærmer seg NM i Arendal med raske kast. Hålands høner har tatt den tunge byrden det er å spå utfallet av årets viktigste frisbeegolf-turnering. Les hvordan Hålands verpeklare høns har tippet utfallet. 

Det var under fotball-VM i 2010 at blekkspruten Paul gjorde stor suksess med å spå utfallet – og det åttearmede orakelet traff bedre enn de fleste fotballeksperter på sine tips. Inspirert av dette tippet hunden Vips frisbeegolf- NM i 2010  – og spiste seg til riktig vinner: Carlos Rio.

Nå er andre vesener fra dyreriket tilbake med sine eksperttips til NM.  Ingen hund eller blekksprut denne gangen – men seks verpehøns – klare som egg for den viktige oppgaven.

Hønenes forutsetninger

Ikke for å undervurdere høners intelligens – men litt hjelp gir vi dem på tips-veien: vi har tatt utgangspunkt i PDGA-ratingen og tidligere prestasjoner i NM og andre større konkurranser i år. Vi har også sett på resultatene på Arendal-banen de siste åra – og blinket ut 10 forhåndsfavoritter: Carlos Rio, Espen Møkkelgjerd, Frode Karlsen, Øystein Carlsen, Jostein Håland, Anders Danielsen, Anders Haugen, Rune Langmyr, Frank Wulff og Andre Johnsen. Forutsetningen vi gir hønene er derfor at ingen andre enn disse har sjans til å vinne NM på den meget krevende Arendal-banen. Deretter merket vi 10 stk egg med initialene til disse spillerne – ett egg per spiller. Men for å gi disse seks hønene enda litt mer hjelp på veien – la vi disse 10 eggene i en bolle etter å ha smurt de inn med lukten av danskepølser – og lot hunden Vips slikke vilkårlig ned i bollen. De sju eggene som hunden Vips likte best dro vi ut i fra bollen, og eliminerte derfor de tre eggene som ikke ble beslikket: Øystein Carlsen, Frode Karlsen og Frank Wulff måtte derfor ubønnhørlig vekk og ble seinere på dagen til speilegg – for øvrig.  Dermed stod vi igjen med sju egg: CR, AJ, JH, RL, AD, EM og AH – en av disse vinner altså NM.

Hønenes metode

Så den meget krevende utvelgelsen og rangeringen av disse igjen. Vi vil nemlig ned i seks egg – ett favorittegg per spiller. Hunden Vips hadde gjort sitt – dermed måtte minstemann i huset til pers – Lars på 6 år. Han trakk ut ett egg av disse sju gjenværende med et Leeds-skjerf foran øynene – dette egget fikk ikke være med videre. Larsens valg falt på AH – dermed ble den godeste Anders Haugen også lagt til side for å bli spist – han blir omelett til uka.

Hønenes valg

Pussig nok står vi dermed igjen med alle aktive NM-vinnerne de siste åra: Carlos Rio, Espen Møkkelgjerd, Rune Langmyr og Andre Johnsen – pluss to ikke NM-vinnere i Jostein Håland og Anders Danielsen. En av disse blir altså kongepokalvinner 2012: alt i følge Hålands verpeklare høner. Men nå den tøffe utvelgelsen – herfra bestemmer hønene alene. Vi tar med disse eggene ut i hønsehuset seint på kvelden og plasserer dem fint ned i verpekassa. Så er det bare å vente til neste morgen – hvilke egg overlever natten og i hvilken rekkefølge ligger de?  Rekkefølgen, flaksen og overlevelsesevnen vil altså avgjøre dette…

Hønevinneren er…

Natten er over. Et spent trekløver bestående av hunden Vips, Larsen på seks år og høneeier Jostein, tar den korte turen ned i hønsegården – hva venter oss? Hønene er allerede ute i luftegården – så verperommet er ledig. Vi åpner døra, lukker opp den mindre døra til verpekassa – og der ligger seks egg på rekke og rad i høyet – nesten fint linet opp. Det mest gledelige er at alle har overlevd natta – dette er fighter-egg, tenker vi. Verdige egg, virkelig. Hønene har altså bestemt NM-vinneren – men et nytt problem oppstår: skal vi ta pallen fra venstre mot høyre eller omvendt? Konklusjonen kommer raskt: siden disse hønene er vestlige og ikke av hebraisk eller arabisk opprinnelse, må vi lese fra venstre mot høyre. Hønene har plukket en vinner!

Hønene har talt. Dette blir pallen:

Jostein Håland, Carlos Rio, Espen Møkkelgjerd, Rune Langmyr, Andre Johnsen og Anders Danielsen.

For ordens skyld: i uka før NM kommer frisbeegolf.no med sin seriøse analyse – og da får vi også se hvem som tipper best av seks verpehøns – eller landets største frisbeegolf-redaksjon…

2 hendelser på “Hålands høner tipper NM”

  1. Ut ifra teksten så skal AH-egget spises og dermed være eliminert på bildet av hønevinneren – hva skjedde Håland? Har kampfiksingen nådd discgolf?

Stengt for kommentarer.

Skroll til toppen