SDGO vunnet av Will Schusterick

Det var de amerikanske spillerne som dominerte i både Open og dameklassen i årets SDGO. De norske spillerne fikk en tøff jobb mot det høye nivået og Frode Karlsen fra Tønsberg klarte seg best med en 29.plass av de 160 deltagerne i Openklassen. Av damene var Lydie den eneste norske spilleren blant de 12 deltagerne og hun kom seg greit igjennom med en 9.plass.

Det ble spilt 18 hull på Jerva med golfstart torsdag, fredag og lørdag for alle. Deretter var det en cut på 72 (Open) og 8 (Dame) for finalerunden søndag.

Amerikansk dominans

Det var mange gode spillere med i årets SDGO hvor hele 33 spillere hadde en rating på over 1000. Som forventet var det de amerikanske stjernene som spilte best helt fra start til slutt. Tidligere USDGC-vinner Will Schusterick var aller best og vant til slutt med 4 kast forran David Feldberg som sikret seg en 2.plass etter bra spill i 2.gruppa i finalen. Det ble veldig gjevnt om 3.plassen til slutt mellom Cale Leiviska, Nathan Doss og Paul Ulibarri men det var til slutt Cale som sikret 3.plassen. Beste ikke-amerikanske spiller ble svenske Anders Swärd på 6.plass og deretter Markus Källstrøm og Karl Johan Nybo på 9. og 10.plass.

Vinneren Will Schusterick hadde også turneringens beste runde på 52 (-11) som ga en runderating på imponerende 1084.