Bodø Open 2017 – et Nordnorsk frisbeegolf eventyr

Få turneringer har et rykte som Bodø Open har fått de siste årene, som igjen er å finne på terminlisten til Norgescupen 2017. Med vakker nord-norske omgivelser, midnattsol og krevende layout spesielt på Bratten Frisbeegolfbane, er det mange som har ventet på tilbakekomsten av denne etterhvert så legendariske turneringen.

Hvem, hva, hvor

Ingen av de tidligere vinnerne av Bodø Open er å finne i feltet, og det kan se ut til at flere vanlige navn man finner i toppen i Norgescupen ikke er å finne på teepad til helgen.

Når det er sagt er det fortsatt høy kvalitet på feltet, der Håkon Kveseth vil være en av de klare favorittene til turneringen. Med en meget solid 30 plass i VM virker det som at han er på vei tilbake til fjorårets form, som resulterte i en kongepokal. Under European Open måtte han se seg slått av Øyvind Jarnes, som man også kan se som en favoritt til å stå øverst på pallen til helgen. Med to tredje plasser og en fjerdeplass i NC så langt i år, ligger han likt med Peter Lunde sammenlagt. Med seier går han foran Peter som ikke er påmeldt til denne turneringen, men han er fortsatt ikke garantert sammenlagtseieren. For selv med seier så ligger som alltid Ståle Stai Hakstad hak i hæl, og vil med en pallplass være sammenlagtvinner av Norgescupen 2017. Og med en seier og en andreplass i de to Norgescupene han har deltatt på, så er han en brennheit kandidat til pallplassering også i Bodø.

Utover disse klare favorittene, finner man andre gode navn som fort kan blande seg i toppen. Helge Benestad Rosenvold er et slikt navn, som man har funnet i topp 10 i alle NC`er i år. En annen «dark horse» er Fredrik Runsjø som har vært en del å spilt ute i utlandet i år, og som nok er sugen på å utfordre de mer etablerte navnene. Et etablert navn som også bør nevnes er Anders Haugen, som ikke har vært helt opp i toppen i år men som har lang erfaring og man nok kan forvente i topp 10 i denne turneringen.

I dameklassen er det en soleklar favoritt i Lydie Hellgren, som dominerte i 2016. Med to Norgescup seiere og to EuroTour seiere har hun fortsatt trenden også i 2017, og redaksjonen vil være VELDIG overrasket om hun ikke drar i land sin tredje NC seier og sikrer seg sammenlagtseieren. Så spørsmålet blir da hvem kniver om de andre to pallplassene? Hilde Hegland Kristiansen vant Trondheim Open og dermed sin første Norgescup, og er nok veldig klar for å vise at ikke det var en tilfeldighet. Men hun skal kjempe mot Bergens stolthet Hanna Hugosson, som hun har gjort flere ganger før. Spenning kan man uansett forvente seg, selv om ingen kan regnes som favoritt til seier.

Banen og arrangøren

Som nevnt tidligere har Bodø Open fått et fantastisk rykte, vel fortjent med de rammene turneringen har. To baner og layouter skal spilles, Bratten Frisbeegolfbane og Rensåsen Frisbeegolfbane. Om man tar sistnevnte først så er det snakk om en forholdsvis kort layout med , i den byparken i Bodø. Denne ble designet av Sune Wentzel, og det er ni av hullene på denne banen som spilles med en gjennomsnittslengde på snaue 83 meter. Dette er den desidert enkleste layouten under turneringen, og vil nok være en av de enklere også i Norgescupen 2017 selv om man må passe på å treffe de linjer som ligger foran seg.

Der feltet kommer til å splittes og klinten skilles fra hveten, er på Bratten Frisbeegolfbane. Denne banen har en gjennomsnittslengde på 123 meter, og er en bane som ligger eksponert for både det gode og det dårlige av Nordnorsk natur. Her finner man noe av det vakreste man kan se fra en frisbeegolfbane i Norge, men også en garanti for Nordnorsk vind og vær som absolutt vil teste spillerne i feltet. Det er på denne layouten turneringen vil avgjøres.

Vi tok en liten prat med assisterende TD Ron Kaspersen, for å høre hvordan det forberedelsene har forløpt.

Det har vært lagt ned enormt med dugnadstimer, Bratten blir tøffere enn noensinne og vi er veldig spente å se resultatene derfra. Vi har tatt de beste hullene fra begge baner; de teknisk korte i Rensåsen, og de åpne, lange i Bratten. En av grunnen til at vi avholder NC er mye skryt av det vi har gjort tidligere, og flere har ytret ønsket om Norgescup her. Vi ser veldig frem til at flere av Norgeseliten kommer til Bodø, for å kjempe om heder og ære igjen. – Ron Kaspersen

Tidligere vinnere

MPO FPO
2016
2015
2014 Andre Johnsen Sigrid Sandum
2013
2012 Espen Møkkelgjerd Trude Simensen

Hvordan følge turneringen

Det er ikke annonsert noe filming, men som alltid vil man kunne finne live score på DiscGolfMetrix. Linken finner du her. Ellers anbefaler vi å følge arrangementet på Facebook.

1 hendelser på “Bodø Open 2017 – et Nordnorsk frisbeegolf eventyr”

Stengt for kommentarer.

Skroll til toppen