Trondheim Open 2017 – Norgescup på slagmarken

Trondheim Open 2017 er årets tredje norgescup og spilles på ærverdige Kristiansten festning denne helgen. Frisbeegolf Norge har sett nærmere på helgens store happening.

Hvem, hva, hvor?

Med unntak av regjerende norgesmester Håkon Kveseth, som står litt nede på ventelista, er alle de beste norske spillerne tilstede i Trondheim.  Det betyr at Peter Lunde, Espen Møkkelgjerd, Ståle Stai Hakstad og Øyvind Jarnes definitivt er blant de heiteste favorittene i et veldig jevnt startfelt. Under sist norgescup i Oslo, var det disse fire som kjempet i teten hele veien – og sjansen er stor for at dette vil skje igjen. Sølve André Hatlen fra Volda er foreløpig på ventelista som nummer én. Dersom ikke han heller får plass er det bare Hakstad igjen fra NM-pallen 2016.

Blant utfordrerne finner vi Andre Johnsen og Anders Nødland Danielsen i gryende sommerform, samt unggutta Kasper Skovly og Jonas Pettersen. Men se også opp for Stovners Fredrik Runsjø og Andreas Havnegjerde fra Sula, sistnevnte kanskje i sitt livs form akkurat nå. Leiv Aspén, som også er assisterende TD, er hjemmehåpet, men vi tror ikke Aspén blir å finne på pallen her i sin egen festning.

Redusert dameklasse

I dameklassen glimrer selveste Sigrid Sandum med sitt fravær! Hun er skadet, og konsentrerer seg derfor om TD-jobben denne helgen. Et stort tap for turneringa! Heller ikke Lydie Hellgren er med, hvilket betyr at de to suverene enerne i landet ikke stiller til start i en dameklasse som er den kvalitativt svakeste på mange år med bare to spillere over 800 i rating i startfeltet og kun seks spillere totalt. Vi tror Katarina Staalesen benytter sjansen i stjernenes fravær og tar sin første seier i norgescupen.

Masterklassen er på 12 spillere denne gangen, og der er Lars Somby den store favoritten. Han får kamp av Frank Wulff om seieren – med Ronny Andersen og Erik Hammer Staalesen som outsidere. Blant juniorene får vi et oppgjør mellom Knut Håland, som om han fullfører vinner norgescupen sammenlagt i 2017, og Ole Tobias Synstad. Outsidere her er faktisk resten av feltet.

Banen og arrangøren

Banen på Kristiansten festning er satt opp midlertidig for denne turneringa, og er en fullverdig 18-hulls konkurransebane med store variasjoner i lengde, høydeforskjeller, åpent/ trangt og forskjellige typer kast man skal få bryne seg på. Omgivelsene er spektakulære all den tid banen kranser rundt festningsområdet høyt oppe i det trondhjemske landskapet. Her kan man bokstavelig talt kaste i historiske omgivelser, forsere festningsmurer og ta selfier ved siden av gamle kanoner.

Banen er noe justert siden 2015 da det sist var turnering her, og er designet av Ingar Ballo Sandum som har satt sitt umiskjennelige preg på den: variert, teknisk og utfordrende på alle nivåer, slik banene til Ballo Sandum pleier å være. 

Trondheim Frisbeeklubb er arrangør av Trondheim Open 2017 – og de har blitt en rutinert og særdeles dyktig arrangør med årene. Sigrid Sandum er TD – så vidt vi vet den første kvinnelige TD-en av en norgescup noensinne?

Tidligere vinnere

MPO FPO
2016 Peter Lunde Sigrid Sandum
2015* Jostein Håland Sigrid Sandum
2014 Anders Nødland Danielsen Sigrid Sandum
2013
2012 Andreas Askeland Linda Wulff
* Var NM i 2015

Hvordan følge turneringen

Trondheim Open 2017 kan følges live på discgolfmetrix.com, samt oppdateringer og oppsummeringer blir å finne på Trondheim Frisbeeklubbs facebookside gjennom turneringen.

Skroll til toppen