Alt klart for NM!


På fredag starter Norgesmesterskapet på Sula i Langevåg. Været er meldt bra og arrangøren lover tidenes bane.Følg turneringen her.
Hurtiglinker: Hjemmeside Resultater DSNResultater PDGAFacebook Teeskilt Startliste dag 1

Fredag klokka 0800 er det avkast for Norgesmesterskapet 2014 – fra terrassen på klubbhuset til Langevåg IL. Det er nemlig laget et helt nytt, teknisk krevende starthull, som er fra terrassen og ut på fotballbanen. Et meget publikumsvennlig og akkurat passende vanskelig starthull som setter standarden for de neste 26 hullene som skal spilles.

Alle 108 spillerne i NM spiller 27 hull fredag og lørdag, før det kommer en cut før finalerunden søndag som spilles på 18 hull. Banen er den største og vanskeligste (og beste?) banen i Norge med den lengste gjennomsnittslengden pr hull på over 112 m.

Det er Ståle Stai Hakstad fra Kristiansund som skal forsvare norgesmestertittelen for herrene etter at han vant NM i Arendal i fjor. En av de største utfordrerne og vinner av Norgescupen sammenlagt i år, Espen Møkkelgjerd, sliter dessverre med ryggproblemer og kan antagelig ikke spille i helgen. Det samme gjelder den fremadstormede svenske muselundenspilleren Niklas Eriksson som har skadet benet etter sin gode innsats i EM forrige uke.

I dameklassen er det som vanlig regjerende Norgesmester Sigrid Vikan Sandum som er favoritt også i år men hun kan få tøff konkurranse av Lydie Hellgren som i år er tilbake for fullt etter en lenge skadepause og mere klar enn noen gang til å bevise hvor god hun kan være. Det er desverre kun fire påmeldte i dame-klassen i år. Det er nok litt tilfeldig med endel av de faste damene som ikke har mulighet av forskjellige årsaker men også at banen er veldig krevende og terskelen for nybegynnere en meget høy.

Mastersklassen (over 40år) er i år rekordstor med flere topp-spillere enn noen gang. Naturlige favoritter i Master er Frank Wulff fra Stovner og Per Magne Juliebø fra Langevåg.

Følg NM underveis på sosiale medier med hashtag #frisbeegolfNM og her på frisbeegolf.no.

Skroll til toppen