Strålende forhold på NM’s første dag og Danielsen leder

Sula
NM er i full gang og første runde er ferdigspilt. Sulabanen har vist seg fra sin beste side og sies av mange å være den fineste og beste banen i Norge men også den desidert vanskeligste. Åpningssermonien torsdag kveld besto av bl.a flotte musikkinnslag og taler fra bl.a ordføreren med klipping av snor for åpning av bane. Været har i tillegg vært strålende sol hele dagen så det kunne ikke vært en bedre start på NM. Det var mange som var slitne etter første runde med 27 hull og 5 timer spilling.

Hurtiglinker: Hjemmeside Resultater DSNResultater PDGAFacebook Teeskilt Grupper dag 2

Resultatmessig er det Ekebergs Anders Danielsen som sto for den beste runden i dag med 78 kast (-12). Tett bak ligger Andreas Askeland på 79. Den lokale junioren Øyvind Jarnes overrasket mange med en kjemperunde på 79 kast som er 72 poeng over hans egen rating. Ellers ligger Espen Møkkelgjerd på 3.plass i Open på 81 kast etter å ha blitt mye bedre i ryggen de siste 2 dagene etter store problemer med prolaps på onsdag. Fjorårets norgesmester Ståle Hakstad ligger på delt 4.plass med 82 kast likt med Anders Haugen. Det er altså veldig jevnt og mye kan fortsatt skje de påfølgende to dagene.

I Mastersklassen har hjemmefavoritt Per Magne Juliebø allerede nå tatt en god ledelse på 89 kast (-1), 6 kast foran Lars Marthinsen på 95. Den andre favoritten i masters, Frank Wulff, slet med skader og smerter i høyre arm og kom inn på foreløpig 10.plass i klassen, 13 kast bak lederen.

I dameklassen leder Lydie Hellgren med et kast foran favoritt og fjorårets norgesmester Sigrid Vikan Sandum. Lydie har kommet sterkt tilbake i sommer etter et langt opphold fra sporten grunnet skade. Nå virker det som hun er fullt tilbake igjen der hun var for noen år siden. Det blir dermed en spennende fight om førsteplassen mens de øvrige to damene ligger et stykke bak.

NRK Møre og Romsdal var på plass midt i første runde. Se reportasjen her:
http://tv.nrk.no/serie/distriktsnyheter-moere-og-romsdal#t=9m41s

Se også Sunesports videoblogg fra torsdag før turneringen begynner:

Skroll til toppen