Sverige neste

Norgescupsirkuset suser videre med konkurranse nummer to i 2018-sesongen. Neste stopp er i Sverige (!) kommende helg. Frisbeegolf.no gir deg alt du trenger å vite om tidenes første norgescupturnering i utlandet.

Hvem, hva, hvor?
Ale Discgolfcenter, like utenfor Gøteborg, har på relativt kort tid opparbeidet seg et renommé som en av de beste banene i Europa. Discgolfcenteret består at tre baner ( hvit, gul, blå) der det i helgens norgescup skal spilles på hvit og gul bane. Begge baner i den absolutte toppklasse – der den hvite banen er selve «championshipbanen» og byr på utfordringer som få eller ingen andre baner her til lands kan matche.

Her finner du link til Ale Discgolfcenter http://www.discgolfcenter.se

Sula-duo i form
Molde-vinner Knut Valen Håland har ikke ligget på latsiden etter sin første norgescuptriumf og har blant annet brukt ventetida til å dra hjem en klar seier i en lokal turnering på Sunnmøre. Foran sin far Jostein Håland, Øyvind Jarnes og Andreas Havnegjerde som tok de neste plassene. Knut Håland og Øyvind Jarnes regner vi med blir å finne «der oppe» – sistnevnte har nå fått rista av seg fiskelukta (han er fisker) og Ale er nok en bane der Jarnes kan få brukt styrkene sine. Jarnes satte akkurat ny banerekord på Vasset Discgolfpark og er nå tilbake på nivået sitt.

Anders & Anders
EM-spillerne Anders Nødland Danielsen og Anders Haugen er to andre spillere vi regner med blir der oppe i toppen. For Nødland Danielsen er dette sesongens første store turnering, mens Anders Haugen er godt i gang allerede og fikk en meget solid start i Molde med en pen andreplass. Anders & Anders er vi ganske sikre på havner høyt oppe på listene og fort kan vinne denne.

Når vi snakker om favoritter er det vanskelig å komme utenom Håkon Kveseth og Espen Møkkelgjerd. Og selv om vi er veldig spente på diskgolf-formen til gardisten Kveseth, er det ingen tvil om kapasiteten hans som er voldsom. Espen Møkkelgjerd lå meget godt plassert før han gav seg i Molde, og vi satser på at Møkkelgjerd nå står distansen og er med hele veien inn. Sindre Roar Fosse og Niklas Eriksson bør også nevnes som potensielle vinnere – det samme selvsagt med Ståle Stai Hakstad – om han finner tilbake til god, gammel form.

Svenskene er forresten godt representert med 1001-ratede Henrik Johansson og 1002- ratede Kristian Bengtsson. Se ikke vekk fra at de begge havner på pallen!

Dobbel for Staalesen?
På spinnesiden blir det spennende å se om Katarina Staalesen fortsetter fremgangen. Hun vant klart i Molde og virket godt forberedt da, med da var ikke Sigrid Sandum med – det er hun nå. Lydie Hellgren skal vi aldri avskrive til tross for noe skuffende spill i Molde –  heller ikke Hanna Hugosson kan vi la være å ha med når vi snakker om favoritter.

Vi er veldig spente på hvor godt Sigrid Sandum har brukt vinteren, da dette er hennes første store konkurranse i 2018. Hun er forhåndsuttatt til EM og vi forventer at hun skal bite godt fra seg i denne turneringen der hennes kastelengde fort kan bli en fordel. Vi tror dette blir et tett oppgjør mellom Sandum og Staalesen og Lydie Hellgren der små marginer vil avgjøre.

Somby-dobbel?
Lars Somby er på plass i Sverige og skal forsvare sin mastertriumf fra Molde der han vant etter omspill mot Erik Hammer Staalesen. Også på plass er Thomas Finborud fra Stovner som er høyest ratet i masterfeltet og sesongdebuterer her. Fjerdemann i favorittsjiktet er kraftkasteren Torleiv Guntvedt – skal han dra nytte av sin gode lengde å vinne denne?

Banen og arrangøren
Banen(e) er trolig de beste som noengang har vært brukt i en norgescup. Dette er verdensklasse fra A til Å. Det er ekteparet Grundén som har brukt millioner av kroner på å reise dette discgolfcenteret utenfor Gøteborg som nå fremstår som en slepen diamant med topp fasiliteter. Langevåg IL diskgolf er teknisk arrangør med Ale Discgolfcenter som ansvarlige for anlegget.

Turneringa kan følges live HER!

Skroll til toppen