– Mange år igjen på toppnivå

Espen Møkkelgjerd er tilbake på toppen og vant årets andre norgescup som ble spilt på praktfulle Ale discgolfcenter utenfor Gøteborg.

Ikke siden 2015 i Sula har Møkkelgjerd tatt steget helt opp på seierspallen i en nasjonal turnering – men turneringa nå i helgen viste at Møkkegjerd fremdeles har ”noe å fare med”, om noen skulle tro noe annet.

– Jeg er ikke i nærheten av å være ferdig på toppnivå og har mange gode år igjen. Jeg visste egentlig at jeg kom til å gjøre det bra nå i helgen, og har følt at formen er på gang. Det er fremdeles en del å gå på, men jeg nærmer meg absolutt noe. Spilte stabilt solid i helgen med få feil og redda meg fint inn igjen de gangene jeg måtte det. Hodet er med, kroppen er på gang, men det er først seinere i sesongen toppformen skal komme. EM og NM er de store hovedmåla i år, jeg har veldig lyst på en tredje kongepokal, pluss at Sula Open alltid er en god tester, sier ”Møkkis”.

Valgte klokt i Molde
Som kjent stod Møkkelgjerd av etter to av tre runder i Molde, årets første norgescup for en knapp måned siden. Et valg han står godt for.
– Der gjorde jeg et klokt valg som jeg fikk igjen for nå. Det er jeg overbevist om. Jeg var i ferd med å spille meg nedover mentalt der og det var jeg ikke tjent med. Jeg tok tak i det som skjedde i Molde, og fikk på plass dette til denne turneringa. Jeg hadde aldri vunnet noe om jeg hadde fullført i Molde, sier Møkkelgjerd.

Unggutta imponerte
På pallplassene bak Møkkelgjerd kom unggutta Knut Valen Håland (18) og Olav Breistein (19). Valen Håland, som vant i Molde demonstrerte igjen at han hører med i norgestoppen, mens Olav Breistein nok overrasket mange med sitt meget solide spill.
– Jeg har vist at jeg har det inne, og det at Knut har gjort det så bra har motivert til mye trening. Da visste jeg at det var mulig. I 2015 var jeg fire kast foran Knut i NM, så var han plutselig 20 kast eller noe foran meg to år seinere. Så jeg har trent veldig godt en lengre periode nå, vært motivert, og håper nå at jeg kan stabilisere meg på dette nivået å være med i toppen framover, sier Breistein.
– Og nå er du favoritt på hjemmebane i Bergen om en drøy uke?
– Hehe. Det stempelet vil jeg helst ikke ha, men jeg håper selvsagt å hevde meg godt, sier Olav Breistein.

Katarina – igjen!
I dameklassen ble det spenning til siste kast. Og først på det tredje omspillshullet falt avgjørelsen da Katarina Staalesen slang i vei en drive på 101 meter i slak oppoverbakke (uoffisiell ny norsk lengderekord!) og fullstendig parkerte hullet. Sigrid Sandum klarte akkurat ikke å sette sin pressede 8-9 meters putt og dermed kunne Katarina” tappe” inn sin andre seier av to mulige.

Sigrid Sandum hadde en meget komfortabel ledelse etter den første runden på hvit bane (ny banerekord i dame-klassen!), men blei tatt igjen på den kortere og mer tekniske ”gule slyngan” på runde nummer to. Resten av turneringa ble et tett oppgjør mellom Sandum og Staalesen – som altså sistnevnte vant etter et nervepirrende omspill.

Sombys dobbel
Lars Somby vant også sin andre norgescup av to mulige – denne gang med Thomas Finborud på plassen bak. Erik Hammer Staalesen ble nummer tre. Han presset Somby til omspill i Molde, men måtte denne gang se seg slått av to Oslo-spillere. Sombys seier var relativt komfortabel og Muselunden-spilleren leverte sterkt og stabilt spill gjennom hele turneringa. Mathias Josdal (Sukkevann) vant juniorklassen med klar margin og var med i toppen, open-spillere inkludert, og Josdal vil vi nok se mere av utover i sesongen. Her er nok en unggutt på vei opp. Knut Hummelvoll vant grandmaster.

Metrix-resultater her!
PDGA-resultater her!

Norgescupen sammenlagt
Etter to konkurranser i norgescupen er det tre Langevåg-spillere som har inntatt de tre øverste plassene i openklassen. Knut Valen Håland leder med 96 poeng, før Jostein Håland på andreplass (80 poeng)  med Øyvind Jarnes på 72 poeng.

Masterklassen ledes klart av Lars Somby  (100 poeng), med Hammer Staalesen på plassen bak med 93 poeng. I dameklassen har Katarina Staalesen full pott med sine 100 poeng, mens Mathias Josdal topper for juniorene med sine 96 poeng. Grandmaster ledes av Richard Moen med 89 poeng.

Skroll til toppen