Over til Bergen

Konkurransene kommer tett om dagen, og det er allerede klart for Norgescup nummer tre i 2018-sesongen. Denne gangen går turen til Vestlandet og Bergen, der det er Flaktveit som er vertskap.

 Hvem, hva, hvor

Om sesongstarten så langt skal være en indikasjon på hvordan konkurransesituasjonen blir i årets sesong, går vi mot en jevn og spennende sesong, der mange vil ha muligheten til å trone øverst på seierspallen. Turneringen i Bergen blir nok årets jevneste, og her er mange som kan stikke av med seieren.

 

Unggutter i form
En av de største favorittene må kanskje kunne sies å være unge Knut Valen Håland fra Langevåg. Unggutten som tok steget over i Open før årets sesong har imponert stort så langt denne sesongen, og står så langt med en første og en andreplass så langt i NC, og det blir spennende å se om suksessen fortsetter.  Har nylig også satt to banerekorder på Vasset diskgolfpark, og er i strålende form og spiller med stor selvtillit. Øyvind Jarnes er en annen mann vi forventer å se i toppen. Har tatt lenger tid en planlagt å finne stabil form, noe en horribel 2.runde i Ale er tegn på. Men, ser man på runde en og tre er det tegn til ordentlig storspill og om Jarnes viser enda mer stabilitet kan han bite godt fra seg.


Knut Valen Håland og Peter Lunde vant pargolf-NM sammen i fjor. Nå er kameratene begge blant favorittene til å stikke av med seieren i Bergen.

Suksess på hjemmebane?
Bergensduoen Anders Haugen og Olav Breistein er to andre navn som det blir spennende å holde et øye med. Førstnevnte leverte en bunnsolid andreplass i Molde, mens sistnevnte svarte med tre sterke runder i Sverige, noe som holdt til tredje plass i selve Norgescupen – en definitiv bestenotering fra unggutten. Begge de to spiller uansett ” hjemme i Bergen ” og skal kjenne forholdene godt.

Når vi først er inne på favoritter, må vi selvsagt nevne Espen Møkkelgjerd som i Ale endelig sto øverst på seierspallen igjen. Viste i grunn godt spill også i Molde, men valgte å stå over siste runden, men svarte altså men en sterk helg i de svenske skoger.

En annen mann å se opp for, er fjorårets Norgesmester Peter Lunde fra Skien. Spiller alltid bunnsolid når han stiller opp, og med sine gode Roc og Aviar-kast kan han absolutt kjempe om seieren her, og det gjenstår i grunn bare å se om han har fått trent nok gjennom vinteren, og hvordan dette eventuelt slår ut i konkurranse.

Outsiderne
Som nevnt tidligere er det mange spennende outsidere som med fullklaff kan stikke av med seieren. Håland senior har startet sesongen bra og er alltid å regne med i toppen. Banens layout ser i alle fall ut til å passe spillestilen hans godt. Av andre outsidere til en sterk plassering nevner vi også Andreas Kråkenes , Sindre Skippervik, Ståle Hakstad og Andreas «mini» Havnegjerde. Anders N.Danielsen bør selvsagt også nevnes, om han finner tilbake til god putteform – ja, også tar vi med Fredrik Runsjø som kommer fra en seier i Oslo Tour Muselunden.

 Vi har tatt en prat med vinner av Molde Open, Knut Håland, for å høre hva han tenker om helgens Norgescup.

  1. Er du den største favoritten til å ta hjem nok en Norgescupseier Knut?
  • Nei, det vil ikke jeg si. Sjøl om jeg spiller bra, tror jeg Øyvind er veldig revansjesugen etter en skuffende 2.runde i Sverige, og anser dermed han som det sterkeste kortet.  Ellers vil jeg trekke frem to hjemmebanefavoritter i Breistein og Haugen, spillere som har imponert så langt i år, og som jeg tror kan bite godt fra seg her.
  1. I tillegg ser vi flere som sesongdebuterer, kjente navn som Andre Johnsen og Peter Lunde blir å se til start, hvilke tanker gjør du om det?
  • Av de er det særlig sistnevnte jeg tror har best sjanse, det blir spennende å se om Peter har trent nok, og om han e på det nivået han avslutta sesongen på. Når det er sagt, så spiller jeg bra for tiden, og med fullklaff kan det holde helt inn. 
  1. Hva blir det viktigste for å kunne hevde seg godt under Flaktveit Open?
  • Det aller viktigste blir å være nøye på linjene og unngå å havne i stygg røff. Ellers blir det viktig å ta vare på mulighetene man gir seg, og sørge for å vise god putteform. Og selvsagt å gå ut å kose seg på runden, det er viktig.

 Tilbake til storformen?
I dameklassen mangler årets komet Katarina Staalesen, samt rutinerte Sigrid Sandum. Døren står dermed åpen for Lydie Hellgren, som etter en litt trå sesongstart vil være revansjesugen og vise frem sitt solide spill som har holdt hun i Norgestoppen i en årrekke. Hennes største utfordrerne må nok kunne sies å være Hanna Hugosson som på hjemmebane har en stor fordel av å ha spilt banen utallige ganger allerede. Man skal heller ikke glemme Hilde Hegland Kristiansen som i fjor viste at også hun kan stikke av med Norgescupseiere.

Hammertime?
Lars Somby som har vunnet de to første norgescupene i Master blir ikke å finne til start i Bergen, og Erik Hammer Staalesen ( bildet) seiler dermed opp som en ganske klar favoritt. Har levert på et jevnt høyt nivå i sesongstarten, og med en andre og en fjerdeplass så langt,  er nok lysten på en førsteplass stor.

Banen og arrangøren
I og med at det er første gangen det spilles Norgescup på denne banen, er det knyttet ekstra spenning til bane og layout. Rapportene går ut på en variert bane med relativt korte og krevende hull, der presisjonen på linjetreffene blir helt avgjørende for suksess eller fiasko.  Med par på 58 og en totallengde på 1760 meter, er det stor forskjell fra banene under de to foregående Norgescupene. Vi spår en turnering som avgjøres på minst mulig margin, så spilleren som har fininnstilt linjene og er varmest på putten vil stikke av med seieren.

 Arrangør Flaktveit er en nyoppstartet klubb i Bergensområdet, og det er svært gledelig å ønske velkommen en ny arrangør. Aktiviteten gjennom vinteren har vært stor for å få stelle i stand området, og det blir spennende å se resultatet av uttalige dugnadstimer. TD for turneringen blir rutinerte Håvard Frøysa, og dermed er turneringen i de beste hender.

Turnering kan følges via:
https://www.facebook.com/events/200088470787773/

https://www.pdga.com/tour/event/36863

 

https://www.discgolfmetrix.com/?u=scorecard&ID=587040&view=registration&sort_name=pdga_rating&sort_order=desc

Skroll til toppen