Stovner er Oslos beste klubb!


Oslo Presidents Cup ble spilt på Ekeberg denne lørdagen og skulle avgjøre Oslos og kanskje Norges beste klubb. Hele syv klubber var representert med totalt 68 spillere og flest kom det faktisk fra Skien. Men ingen klarte å hevde seg mot tradisjonsrike Stovner som ser ut til å være sterkere enn noen gang før. Formatet med klubbkonkurranse fungerte veldig bra og det ble en spenning og engasjement utenom det vanlige som alle spillerne tydelig satte stor pris på.

Matchplay

Første runde var individuelt vanlig spill på 18 hull og hver spiller kunne sanke inn noen poeng for sin klubb. I andre runde var det matchplay 9 hull mellom spillere som hadde ca samme resultat fra runde 1. Her ble det utdelt flere poeng enn i første runde for de fleste spillerne (men ikke totalt), så det kunne nesten lønne seg for de dårligste å ikke spille sitt beste i første runde, for å kunne dra flere poeng mot en dårligere motstander i runde 2. Ingenting tydet derimot på at noen spekulerte i dette, og noen følte nok at de fikk en urettferdig tøff motstander i matchplay i andre runde og at man ble «straffet» for å ha spilt en bra 1.runde. I begge disse rundene hadde klubbene med flest spillere en poengmessig fortrinn.

I finalerunden var det fem spillere fra hver klubb som deltok. Tre gutter og en jente som var forhåndsvalgt av klubbene selv pluss den beste basert på resultatet fra de to første rundene. Her var det enda flere poeng å hente enn de to første rundene så denne runden telte mye. Det ble delt ut nesten like mange poeng i finalen som i de to første rundene til sammen. Det ble trekt tilfeldige motstandere basert på resultatene fra runde en og to slik at de beste spillerne fra hver klubb møtte hverandre. Det ble derimot litt tilfeldig hvilke klubber som møtte hverandre i matchplay i de forskjellige nivåene så her kunne klubbene være heldige eller uheldige med trekningene.

Favoritten Stovner innfridde

Helt fra starten var det Stovner som ledet an med god ledelse og i løpet av runde 2 holdt de stand mens finalen ble overkjøring fra Stovner. Da vant samtlige fem stovnerspillere sine dueller og innkasserte 100 poeng og dermed var favorittstempelet innfridd. Skien lå på andreplass før finalen men ble trukket til å kjempe mot meget gode spillere i finalen klarte dermed ikke å vinne like mange dueller som Ekeberg i finalen som dro inn hele 4 duellseire og en uavgjort og dermed tok de andreplassen foran Skien som endte på tredje plass.

Stovners Linda Wulff tok forøvrig ny banerekord for damene på Ekebergbanen med 55 kast i første runde.

Resultater

  1.runde 2.runde Finale Totalt
Stovner 81,0 30 100 211
Ekeberg 46,5 19 85 150,5
Skien 58,5 29 25 112,5
Pancake 39,5 15 35 89,5
Muselunden 23,5 30 30 83,5
Bærum 11,5 20 25 56,5
Skjærstad 18,5 15 20 53,5

Komplette resultater ligger på arrangøren muselundens hjemmesider:
http://www.muselunden.no/?vis=prescup

Grillfest og Guts

Etter turneringen ble det arrangert grillfest og Guts-konkurranse. Stovner utfordret og muselunden klarte med litt hjelp å skrape sammen et blandet lag som turte å stille opp mot Stovners erfarne tøffinger som er de eneste som har erfaring fra denne frisbeegrenen. Etter en lang, underholdende og utsykende oppvarmingsrunde ble det til slutt spilt en match til 7 poeng som Stovner vant 7-5. Det bør nevnes at ingen frisbeespillere ble alvorlig fysisk skadet under det tøffe spillet men den ene guts-disken sprakk og ble ødelagt da den traff leggen til Martin Svendsen fra Muselunden. Martin var derimot tøff og det resulterte kun i et kraftig blåmerke.

Se også klubbenes egne reportasjer fra turneringen her:
http://www.muselunden.no/index.php?vis=84
http://skienfrisbee.com/nyside/2011/05/opc-skien-taper-pa-lite-rutine-og-uheldig-trekning/
http://www.ekebergsk.com/?p=1023

1 hendelser på “Stovner er Oslos beste klubb!”

  1. Gratulerer til Stovner. Og en ting er i alle fall
    sikkert: i Guts er de landets beste klubb. Det trengs det neppe noe NM for å finne ut av. Men hvorfor turte ikke flere å stille opp? Skuffa over Skien som jeg trodde var tøffe karer…

Stengt for kommentarer.

Skroll til toppen