Sandnes neste stopp

Norgescupens fjerde turnering i 2019 starter til helgen. Vi har det meste om Sandnes Open 2019.

Banen og arrangøren
Sandnes debuterte som arrangør av norgescupen i fjor – noe de gjorde med bravur! En velstelt og forsegggjort bane preget av tekniske hull fremfor de lange kasta. En skulle i grunn tru at vinnerscoren her skulle bli langt, langt lavere enn det som var tilfelle basert på snittlengden – men denne banen har en rekke «tricky» hull og er småfull av lumske feller. Der spesielt hull 1, 8, 11, 12 og 17 fremstår som de vanskeligste nøttene å knekke. I tillegg kjennetegnes banen egentlig av ganske mange par 3-hull som er vanskelig å plukke og der linjetreff er helt essensielt- pluss noen litt tilfeldige hull der mye kan skje. Og så vidt vi kan se er det nærmest «umulig» å klare birdie på hull 12 – INGEN klarte det i 2018, selv om hullet «bare» er 131 meter.

Caddybok her:

http://sandnesdiscgolf.no/wp-content/uploads/2019/06/caddybok.pdf

Favoritter og outsidere

Yngve Mæland blir ikke lett å beseire i sin egen lekegrind.

Det store spørsmålet er om vi får en norsk vinner av Sandnes Open 2019. Den amerikanske spilleren Philo Brathwaite med en rating på 1021 er nemlig på startstreken – og normalt sett skal han dra denne i land. Og banen i Sandnes der presisjon trumfer de lange kasta skal passe Philo som hånd i hanske. Det finnes vel knapt en bedre «mellomdistansespiller» enn Philo der ute. Så vi holder en halvstor knapp på han som vinner av Sandes Open – selv om han ble slått av to nordmenn sist han prøvde seg i Norge i fjor under Sula Open. Disse to nordmennene var Øyvind Jarnes og Knut Håland – der førstnevnte kan avgjøre norgescupen sammenlagt i Sandnes, mens sistnevnte er tittelforsvarer. I tillegg har vi selvsagt Håkon Kveseth, mens dobbel NM-vinner Peter Lunde i alle fall ikke foreløpig er å finne på startstreken, men på ventelista.

Ellers har vi god trua på Yngve Mæland og Kenneth Larsen – kanskje spesielt førstnevnte som kjenner denne banen inn og ut. Henrik Abell Larsen og Sindre Skippervik forventer vi også å se helt der oppe, kanskje sammen med Sindre Roar Fosse, med en liten outsider i Leiv Aspen.

Når det er sagt er Sandes-banen ikke skapt for de som nødvendigvis har den lengste armen – så kan vi få en overraskelse her?

De andre klassene
I dameklassen er Katarina Staalesen den naturlige og store favoritten. Hanna Hugosson og Anniken Steen kommer nærmest. Bak disse tre er det vidåpent. Lykke Sandvik vant her i fjor og fikk sitt store gjennombrudd- men hun stiller ikke til start. Derfor tror vi bordet er dekket for Katarina denne gangen.

Juniorklassen vinner Morten Kristiansen  – og vi ser igjen at purunge Herman Bentzen Hinkel  stiller til start, som han gjorde det i Bergen. Han har fått dispensasjon til å kunne starte i norgescupen, som det store talentet han er.

Masterklassen tror vi Sivert Øveraas vinner. Sandnes-banen skal kle Sivert svært godt, men som vanlig blir det tett og jevnt også her. Erik Hammer Staalesen  venter på årets første seier, og så tror vi Mats Bentzen blir med der oppe.

Egil Sætren er helgens største favoritt – større enn Philo i åpen klasse. Dersom ikke Sætren vinner grandmasterklassen må det skje et uhell.

Live her:

https://discgolfmetrix.com/873677&view=result

Skroll til toppen