Kveseth til topps

Håkon Kveseth vant norgescupturneringa i Sandes denne helgen.

– Det var fint å vinne en norgescup igjen, selv om det føles litt som en andreplass siden amerikaneren Philo Braithwaite vant selve turneringa. Jeg spilte vel rundt 1000 i ratingsnitt, og det var fra «tee» jeg gjorde jobben for puttinga kunne nok vært bedre, sier Kveseth.
Med denne triumfen jager han seieren i Norgescupen sammenlagt også.
– Det blir en kamp mellom meg og Jarnes nå. Det er vel nesten slik at den av oss som gjør det best i den siste vinner, og jeg meldte meg på nå i kveld, sier Kveseth.

Roser arrangøren
Kveseth mener banen og arrangementet fremstod på en flott måte.
– Banen er velstelt og fin – selv om det kanskje egentlig ikke er denne typen golf jeg liker best. Det var vel nesten bare på ett hull jeg kunne «gunne på» med Destroyer som jeg virkelig liker, sier Kveseth.
Yngve Mæland ble nummer to i norgescupturneringa og Sindre Skippervik nummer tre – mens Knut Håland tok fjerdeplassen. Disse fire skilte seg ut fra resten av feltet sammen med vinneren Philo.

PS! Sammenlagtlederen i norgescupen, Øyvind Jarnes, endte helt nede på en 13.plass etter mange mørke stunder i Sandnes sine dype skoger.

Steen med sin første
Anniken Steen fra Hamar har ikke konkurrert alt for mye i norgescupen. Men nå satt seieren allerede på tredje norgescupforsøk.
– Veldig fornøyd med eget spill. Alt satt, og det var som det skulle. Jeg hadde vel fem kast før finalen, så jeg tenkte at alt kunne skje. Men jeg hadde i grunn følt meg trygg hele tida, og når Linn M. Eikrem dessverre brukte åtte kast på det fjerde finalehullet forstod jeg at nå skulle det mye til for at dette ikke skulle gå veien, sa Steen.
Hun syntes det var oppløftende at hele ni damer stilte til start.
– Det var kjekt at det var med så mange damer, ni stykker er bra. Dette var et flott arrangement og mange supre frivillige, sa Steen.
Hanna Hugosson ble nummer tre, og Katarina Staalesen nummer fire.

Øveraas – igjen
Sivert Øveraas vant sin tredje norgescup i masterklassen. Det ble en tett duell mellom han og Erik Hammer Staalesen, og Øveraas kan takke sin fantomrunde på minus seks i den første runden for seieren. Hans livs beste runde. Dette gav den nødvendige roen. Men det glapp nesten likevel.
– Resultatet blei bra til slutt, til tross for en nervøs gjennomføring av finalen med mange feil, sa Øveraas.

De andre klassene
Egil Sætren innfridde som ventet i grandmasterklassen og Morten Kristiansen i juniorklassen – og alle resultatene finner du her:

https://discgolfmetrix.com/999649

Skroll til toppen