Redaksjonens valg – årets spiller og årets nykommer 2018

Mens folket taler i den årlige kåringen av årets spiller og årets nykommer, har vi i redaksjonen satt oss ned og argumentert for hvem vi mener disse spillerne er. Dette har vært en spennende sesong med store endringer i toppen, med flere som har satset hardt på å markere seg i toppen. Til tross for dette, var det to klare kandidater som stakk seg ut.

Årets Spiller 2018

Det har vært mange forskjellige vinnere i Norgescup og Norgesmesterskap i både Open og Dameklassen, og mange nye navn i toppen. I herreklassen kan man nevne Peter Lunde, som gjentok sin bragd fra i 2017 og vant begge Norgesmesterskapene. I dameklassen kan for eksempel Sigrid Sandum være en god kandidat, med 9 PDGA seiere i år, NM gull og enda litt til.

Men det er enstemmig i redaksjonen at selv disse ikke kan måle seg med sesongen som Knut Håland har hatt. Tronarvingen fra Langevågen har dominert Norgescupen, med fire av fem seiere og hadde avgjort Norgescupen før alle turneringene var over. Og det i sin første sesong i Open. Siste større turnering for Knut denne sesongen var PCS Open, der han snittet godt over rating og dro i land andreplassen.

Nåværende rating er på 986 og er nest høyest rated i Norge, en økning på 36 poeng siden 2017. Det imponerende er at dette er på flere runder enn for et år siden, med andre ord har spillet økt ganske kraftig i kvalitet fra det som var en imponerende sesong der han ble kåret til Årets Nykommer 2017.

Årets Nykommer

Anna-Lykke Sandvik med velkjent forehand stil.
Bilde: Aleksander Savnik

Selv om dette er en kategori uten veldig klare retningslinje, så er det i våre øyne flere klare kandidater. Anniken Steen er et eksempel i sin første sesong noen sinne, og har blitt den sjette høyest rated kvinnen i landet. Vi kan heller ikke glemme Sindre Roar Fosse som ledet mye av NM, eller Henrik Abell Larsen som har vært å finne i toppen på de fleste Norgescuper.

Men også her var det et navn redaksjonen var klare på, og det var Lykke Sandvik. I sin første fulle sesong i sporten er hun en av Norges mest aktive spillere, og har spilt intet mindre enn 23 sanksjonerte turneringer. 11 av disse endte i seier, topplassering i EuroTour, seier i Norgescupen og bronse i Norgesmesterskapet.

Også hun har en imponerende utvikling i rating og har med sine 859 ratingpoeng, økt den med nesten 50 poeng i år. Hun kommer fra konkurransesport tidligere, og hun har tatt med seg tidligere erfaringer gjennom et sterkt konkurranseinnstinkt og treningsvilje. Hun leder den nye bølgen av damespillere her til lands, og det blir både gøy og spennende å følge utviklingen til Lykke og resten av FPO feltet i årene som kommer.

Skroll til toppen