Damer i diskgolf på høyt nivå

Sporten har sett en stor utvikling de siste årene, med flere baner, klubber og ikke minst spillere. Dette gjelder også når det kommer til damer i diskgolf, og i helgen var det duket for landets eneste (foreløbig?) turnering kun for kvinner: Feline knockout 2018.

Seierspallen i Feline Knockout 2018. Bilde: Damer og diskgolf i Norge

På solfylte Muselunden Frisbeegolfbane hadde 17 damer tatt turen, for en uformell og hyggelig konkurranse. Dette er et initiativ årets Norgesmester Sigrid Sandum startet i 2013, og som har blitt den kanskje viktigste sosiale samlingen for både etablerte og nye kvinnelige spillere i Norge. For her er det fokus på hygge, på en måte man sjelden ser på herresiden. Og det er nok dette man trenger for å oppmuntre flere damer inn i sporten, noe man ser man har stor suksess med i for eksempel USA.

Strålende sol feiret damene på Muselunden. Bilde: Damer og diskgolf i Norge

– Hensikten og målet med turneringen er rekruttering, og å gi en mulighet til damene å møtes i en sosial setting. For de mer erfarne spillerne er det lærerikt å få «måle seg opp mot» Norgeseliten i en mer uformell setting, sier førstegangs TD for turneringen Hanna Hugosson. Etter en periode med mindre aktivitet tok Camilla Nordhei en innsats for å gjenopplive Facebooksiden Damer og diskgolf i Norge, som har igjen blitt en aktiv promotør av sporten i år og arrangør for denne turneringen.
– Vi hadde fått med oss DGShop som hovedsponsor, og bidrag fra Trøndertour, Natural Born Disc Golfer og flere privatpersoner. Uten støttespillere hadde vi ikke fått gjennomført arrangementet på samme måte. Det ligger et stort potensiale i rekrutering av flere damer, og det er fint å se at slike turneringer er interessante for spillere å satse på, fortsetter Hugosson.

Nykommer dro i land seieren

Med 17 damer på teepad var det duket for en spennende turnering, med flere av årets beste spillere tilstede, slik som Sigrid Sandum, Katarina Staalesen og Lykke Sandvik. Men det var en forholdsvis fersk spiller fra Hamar som sto seierende igjen på høstvakre

Sigrid Sandum med en strøken forehand. Bilde: Damer og diskgolf i Norge

Muselunden, nemlig Anniken Steen. Hun startet med sporten for bare noen år siden, og har i år sin første turneringssesong med blant annet en sterk femteplass i NM i år. Seieren tok hun et kast foran hjemmedronningen Camilla Nordhei, mens Sigrid Sandum og Katarina Staalesen delte tredjeplassen der Katarina vant omspillet og diplom.

– Vi klarte målsettningen med en deltagerliste som besto av både kjente og ukjente fjes, og vi håper på enda flere deltagere neste år. Det er kjekt å se nye navn hevde seg, at treningsviljen er stor hos mange av damene og at det nå har resultert i at det er veldig jevnt i toppen. Jeg tenker at det er sunt for damesiden i frisbeegolf-Norge, og det ser virkelig lovende ut for neste års sesong, avslutter Hanna.

Skroll til toppen