Ny verdensrekord i lengde – 338 meter

Wiggins
Denne helgen var det duket for High Desert Distance Challenge utenfor Las Vegas, en konkurranse med mål om å kaste langt. Veldig langt. Og i den vindfulle ørkenene i Nevada kom det ikke mindre enn tre nye lengderekorder i konkurransens første dag, med ny verdensrekord, og verdensrekord for dame og dame over 45 år. Dag 3 kom den store bomben med David Wiggins Jr. som slo til med 337 meter i full storm. Hendelsene har ført til nye diskusjoner ang reglene for rekord-setting.

Da tyskeren Simon Lizotte dro ut til ørkenen i 2014 for å prøve å slå verdensrekorden i lengde for frisbeegolf, og klarte det med god margin med et kast på 263,2 meter. Da han igjen dro frem «god disken» sin for lengde i konkurransens første dag på lørdag, Innova`s Blizzard Boss, endte det med en helt ny rekord for han. I kraftig medvind slik som de håper på her leverte han et kraftfullt 360-kast på 275,5m, som gjorde han til den første i verden til å kaste over 900ft.

To dager etter blåser det enda mer og marginene for å treffe riktig blir enda vanskeligere. Men David Wiggins Jr. Klarte det optimale å treffe så bra at disken fløy 1109ft (338m), 62,5m lengre enn Lizotte’s kanon-kast to dager tidligere. Lizotte klarer også denne dagen å knuse sin egen rekord med et kast på over 1000ft.  Helgens eksteme hendelser har skapt mye diskusjon ang regler for offisielle rekorder og kommer ganske sikkert til å føre til endringer i regelverket i løpet av året.

Til sammenligning er Norgesrekorden på 187 meter som har stått siden 1993. Ragne Elise Huseby har Norgesrekorden for Damer på 99 meter.

Something just happened! First official throw over 900 feet!!! Wind is ripping

En video publisert av Simon Lizotte (@simon_lizotte)


Og når man snakker om dame, kom det ikke mindre enn 2 nye verdensrekorder i lengde for dame under challengen. Med hele 173,3 meter dro Jennifer Allen fra Oklahoma og en av verdens beste frisbeegolfere i land verdensrekorden for dame. For dame over 45 ble det også satt en ny rekord av Adidas sponsede Juliana Korver, som økte verdensrekorden med 13 meter til 129,7 meter.

 

Skroll til toppen