Kongen av Øverås

Ståle Stai Hakstad leverte sin livs finale og vant årets første Norgescup

Sensasjonell sterk finale sikret seier

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er IMG_6735.jpg
Håkon Kveseth, Ståle Stai Hakstad og Øyvind Jarnes.

– Jeg var egentlig fornøyd før finalen med det som så ut som en relativt trygg tredjeplass. Men så begynte det å renne på med birdier fra hull 2, og plutselig var jeg likt med Kveseth etter en kjempeputt på hull 5. Derfra handla det mest om å ikke tenke for mye på seier og å trekke pusten mellom hvert kast, sier Hakstad fra Kristiansund frisbeeklubb.

– Spenningsnivået var helt vilt på slutten, men jeg klarte å holde kontroll på kroppen, noe som altså endte med at jeg klarte minus sju på ni finalehull – der jeg får paret mitt som jeg jakter på de to jeg ikke går for. Dette er min beste prestasjon noensinne, og jeg som egentlig var fornøyd med å havne topp 10 siden jeg ikke har fått trent så mye, smiler Hakstad.

Hakstad er ikke fremmed med å vinne på nettopp Øverås – han vant tidenes første PCS-open tilbake i 2016, men sist han vant en Norgescup var Oslo Open sommeren 2017.

Kveseth i tet
Det var hamarspilleren Håkon Kveseth som ledet an på den meget varierte og krevende banen, som ikke ble noe mindre krevende med forholdene som varierte fra vårsol til snøstorm og uforutsigbare vindkuler. Og etter tre tøffe runder var det klart at trioen Kveseth, Jarnes og Hakstad var de tre som kjempet om seieren med resten av feltet på grei avstand. Kveseth hadde fire kast før finalen som ble spilt på noen av banens tøffeste hull.

Samtlige finalister spilte god golf
Kveseth spilte aldri noen dårlig finale, han hadde vel den 4.beste finalen av samtlige spillere og normalt sett skulle dette holdt for Kveseth som misset sine tre første putter fra rundt 10 meter på de tre første hulla – det var bare at Hakstad spilte kanskje den sterkeste finalen som har vært gjort i en norgescup i nyere tid. Vi kan i alle fall ikke huske noe lignende i farta.
Øyvind Jarnes fra Langevåg IL var likt med Hakstad før finalen, men fikk aldri opp samme finaledamp som Hakstad og endte på 3.plass som han karakteriserte som «helt greit» etter kun en drøy ukes trening på grunn av arbeid på sjøen.

Sandvik vs Sandum blant damene
I dameklassen ble det en relativt tett fight mellom Sigrid Sandum fra Trondheim og Lykke Sandvik fra Tønsberg. Her var det lenge nesten «dødt løp» med Sandum hakket foran, før duoen kom inn på det fryktede par 5-hullet. Her dro Sandvik kun en bogey, mens Sandum måtte notere hele 11 kast (!) og tapte hele sin ledelse. Sandvik vant til slutt turneringa med 6 kast og tok karrierens andre norgescupseier, med Katarina Staalesen fra Kristiansand på tredjeplass. Anniken Steen fra Hamar ble nummer fire – for øvrig den eneste damespilleren som klarte hull 11 på par i løpet av turneringa, det sier sitt om hullets vanskelighetsgrad.

Øveraas på Øverås
Blant masterne ble det en duell mellom bane-designer Sivert Øveraas og grandmaster Knut Hummelvoll fra Hamar. Avgjørelsen falt på det aller siste hullet i finalen (3) der Hummelvolls forehand gikk rett i det første treet ved utkastfeltet. Han kastet seg på glimrende vis inn til kurv, men disken rullet i skråninga og putten blei for lang å sette. Dermed hjemmebaneseier til Øveraas, den første triumfen noensinne til Øverås frisbeeklubb i norgescupen – en klubb som leverte til en 10-er på børsen i sin debut som norgescuparrangør. Godt hjulpet av Leiv Aspe

Skroll til toppen