Jakten på NM gull – Sigrid Sandum

Årets store diskgolf-begivenhet er bare en uke unna, når NM i Diskgolf 2018 går av stabelen på Stovner DiscGolfPark. Vi har snakket med noen av forhåndsfavorittene til å ta edelt metal.

  • FGN: Årets NM havner «midt» i sesongen fremfor i slutten som i fjor. Hvordan har sesongen din vært så langt, og hva tror du det vil ha å si for årets NM?
  • SS: Jeg har ikke tenkt over at NM er midt i sesongen, men når du nevner det så er det kanskje litt tidligere enn før. For min del er NM målet, og det jeg har hatt fokus mot fra sesongstart. Siden jeg ikke skal til EM eller skal spille NC5 så blir det den siste «store» for min del, selv om det kommer noen turneringer som PCS, Trøndertourer og NM i pargolf etterpå.
  • FGN: Det er i år NM på Stovner DiscGolfPark, som er en av de tøffeste banene i landet med denne layouten. Hvor ser du de største utfordringene for spillerne på denne krevende banen?
  • SS: Jeg er så utrolig glad for at NM er lagt til Oslo, virkelig på høy tid! Stovner er jo en krevende bane som virkelig vil hedre de beste spillerne, så jeg gleder meg stort over at Oslo-klubbene slo seg sammen og la NM til Stovner! På Stovner er det utfordringer over alt, hvis man ser for raskt på det kan se virke som at om man bare har god lengde skal man klare å ro det lett i land, men så enkelt er det ikke. Stovner er sammensatt, og selv om lengde på kastene hjelper skal man i tillegg være veldig presis, vite hva man kan, kjenne sine disker og stå i sine valg for å kunne gå gode runder der. Stovner er en bane som inviterer til både smart og heftig golf, så jeg er sikker på at noen får seg noen overraskelser der.
  • FGN: Hvem anser du som forhåndsfavoritt for å vinne NM 2018? Hvem ser du for deg kan komme opp, og overraske i kampen om pallplass?
  • SS: Jeg syns det er synd vi ikke får se Øyvind Jarnes delta på NM i år heller, er ganske sikker på at han ville gjort det veldig bra på Stovner. Ellers har jeg ikke sett på formen til så mange, men regner med at Espen er gira på å gjøre det bra, og at Peter Lunde kan finne på å hevde seg. Eller så vet vi at Jostein Håland alltid er gira på å være med, men det er vel i open som i dameklassen; ungdommen som sparket best fra seg så jeg tror Knut Håland kommer til å vinne NM i år.
    I dameklassen er det spennende, Lydie har det vært stille fra en stund nå, men historien viser at hun trives på Stovner. I tillegg har vi to ungjenter i Katarina og Lykke som har trent mye og nok er i god form, så regner med de kommer til å markere seg godt der! Jeg har spilt lite mot alle, så er usikker på hvordan formen er i forhold til de andre, men vet jeg virkelig må ta frem mine beste runder om jeg skal ha sjans til å følge det selskapet. Det er utrolig kult å se hvordan nivået i norsk damediskgolf har løftet seg på så kort tid, og hvor gøy det er med fler som hevder seg. Det er vanskelig å peke ut noen forhåndsfavoritt, men jeg tror mange ser mot Lykke, men etter å ha sett hva Katarina har i seg under Ale Open og vissheten om at hun har vært i Oslo og mesket seg på Stovner de siste månedene tror jeg nok hun blir vanskelig å slå der i år!
Skroll til toppen