Flere nordmenn på » The Open»

En rekke gode norske spillere er på startstreken når » The Open» i Ale utenfor Gøteborg braker løs i morgen. Blant annet Øyvind Jarnes som jakter en meget gjev sammenlagtseier i Euro Pro-touren 2018.

«The Open» spills altså på Ale discgolfcenter som mange norske spillere kjenner godt etter norgescupturneringa der i pinsen. Og denne Euro Pro Tour-finalen spilles på nøyaktig de samme to banene som ble brukt i norgescupen. Det er to runder på gul bane og to runder på hvit for alle, deretter enten gul bane eller hvit bane avhengig av resultatene fredag og lørdag. B-finalen spilles på gul bane, mens de 72 beste spillerne spiller på hvit i selve «superfinalen».

Totalt altså hele 90 hull for alle!


Håkon Kveseth håper å vise muskler også PÅ banen denne helgen. Her flankert av Kasper Skovly og Øyvind Jarnes. Foto: privat. 

17 norske håp
Så vidt vi kan se er hele 17 norske spillere på plass i Sverige, 14 herrer og tre damer. De tre damene er Hanna Hugosson, Lykke Sandvik og Katarina Staalesen, mens hos herrene finner vi blant annet landets eneste to spillere med over 1000 i rating: Håkon Kveseth og Øyvind Jarnes – i tillegg til flere andre gode navn, blant annet EM-deltakerne Sindre Roar Fosse og Kasper Skovly.

Samtlige spillere, rating og offisielle resultater kommer her: https://www.pdga.com/tour/event/34716

Live-score finner du her: https://spinndiscgolf.com/event.php?event=87cbbbfd-52cc-4e17-bb83-5fd816f0c73e

Jarnes med i gjev kamp
Øyvind Jarnes fra Langevåg IL har vært på litt av en turné de siste ukene. Først var det Skellefteå Open, før han gjorde det ganske bra i Konopiste Open og Major-turneringa der der, før han nå avslutter den tre uker lange touren med Euro Pro Tour-finalen i Ale. Og Jarnes er faktisk i en helt reell posisjon til å kunne vinne denne prestisjetunge touren sammenlagt, sjansene er faktisk gode.

https://www.pdgaeuroprotour.com/europrotour-standings/

– Jeg er fullstendig klar over hvordan det ligger an, og håper selvsagt å spille godt, uten at jeg skal la sammenlagttankene prege spillet mitt. Formen kjennes veldig bra og jeg har vært her siden mandag kveld, men jeg må jo komme meg gjennom den gule banen også, og det gikk jo ikke akkurat så bra sist i norgescupen, humrer Jarnes.

– Snakkes det noe blant spillerne om at det er hele fem runder som skal spilles?
– Ja, det gjør det. Det vanlige er jo tre runder på 18 hull, og etter min mening er det to runder for mye denne helgen. Det burde vært tre runder på hvit, og ferdig med det, en runde hver dag.

Håkon Kveseth legger til at flere av de han har snakket med er litt kritiske til formatet.
– Jeg hørte at flere av de beste spillerne er kritiske, blant annet Avery Jenkins. Han sa vel at gul bane er hyggelig og fin, men ingen bane som bør brukes på slike storturneringer som dette. 

Hvordan er formen din?
– Jeg har fått spilt litt i det siste, og håper å spille bra golf.

Stjernene på plass
Flere av de aller beste spillerne i verden er også på plass i Sverige. Blant annet Richard Wysocki, dansken K.J Nybø og tyskeren Simon  Lizotte ( bildet) -pluss en haug av amerikanere, estlendere, svensker og finner. Hele 19 spillere i feltet har over 1000 i rating – blant dem altså Jarnes og Kveseth som er våre beste håp denne helgen i herreklassen og bør sikte seg inn på topp 10.


Vi holder verdenseneren Wysocki som favoritt, og tror han får mest kamp av Jeremy Koling og Lizotte – så blir det også spennende å følge med på hva Kristian Bengtsson kan klare og hva resultatene på banen blir sammenliknet med hva norske spillere klarte under norgescupen i mai.

Vi har en mistanke om at den gule skogsbanen vil skille mer enn den hvite og på en måte viske ut skillet mellom de virkelige klassespillerne og de som er «bare gode» – men dette gjenstår å se.

Norske damer topp seks? 
Blant våre damer tror vi både Katarina Staalesen, Hanna Hugosson og Lykke Sandvik ender høyere på lista enn ratingen skulle tilsi. Kan vi håpe på i alle fall to inne blant de 10 beste og kanskje en på topp 6?

PS! Lars Somby minner om at «Ricky» er å finne i Norge på en aldri så liten rundreise fra og med mandag! Søk det opp på internettet.

 

Skroll til toppen