Sterk norsk innsats i Europas største frisbeegolfturnering

Vinneren av Tyyni 2018, Ricky Wysocki.
Bilde: Marika Salmi

Tyyni har blitt Europas desidert største frisbeegolfturnering, med over 750 deltagere fra 16 forskjellige land representert. Her kunne man i år finne spillere som akkurat har funnet sporten så vel som flere verdensmestere på teepad, klare for opp til 10 dager fylt med frisbeegolf. Nesten 50 av disse var norske, og Norge kunne skilte med flere topplasseringer.

De 750 spillerne var fordelt på 19 forskjellige klasser, alt fra FJ18 til MP70. Flere av de som man her i Norge ser i MPO og FPO fant man i denne turneringen i andre klasser, kanskje ikke så rart når man ser på antall spillere og det nivået denne turneringen kan tilby. Om man ser til MPO ser man for eksempel at det var regjerende verdensmester Ricky Wysocki som fikk en dominerende seier, med en gjennomsnittsrating på 1058. I FPO var det tidligere verdensmester Catrina Allen som vant, etter å ha slått regjerende verdensmester Paige Pierce.

I MA1, Advanced, ble det en knallsterk pallplass for Yngve Mæland som representerer Sandnes Disc Golf Klubb. Denne klassen spilte på de tre vanskeligste banene under Tyyni, nemlig Nevas, Keinukallo og Sibbe, og endte til slutt bare to kast unna seieren. Med en delt andreplass var naturlig nok Yngve fornøyd med sitt opphold i Finland.

«I denne turneringen klarte jeg å holde borte turneringsnervene som de fleste kjenner seg igjen i, og fokuserte mer på å ha det gøy. Erfaring fra Sula Open helgen før kom godt med, og puttingen i Tyyni var en god faktor for at spillet hevet seg. Det ble omspill på Sibbe etter det 2. plass på vanskelig hull 1, hadde en god drive men min motspiller var både heldig og god som endte nesten under kurv. Bommet dessverre putten og endte på tredje, men alt i alt er jeg fornøyd med turneringen og gleder meg allerede til Tyyni 2019.» sier Yngve til Frisbeegolf Norge.

Lykke Sandvik under Tyyni 2018.
Bilde: Marika Salmi

I MA2, Intermediate, ble det også norsk pallplass der Anders Sandvik hadde en brennheit 1003 rated runde som starten av turneringen. Tønsberg golferen har en av Europas lengste forehands, noe det virket som han fikk bruk for på de heller lange hullene han spilte gjennom helgen. Det ble omspill for andreplassen, da hele fire stykker lå likt etter endt turnering. Imponerende innsats av Anders, som er forholdsvis ny i sporten som han har holdt på med bare drøye 3 år.

Og når man snakker om imponerende – vi kommer ikke utenom Lykke Sandvik i FA1. Hun er konen til Anders, også Tønsbergspiller, og har på kort tid blitt en av landets beste spillere og tok seieren i nylig avhold Sandnes Open, hennes første norgescup. Under Tyyni dro hun i land tre førsteplasser og en andreplass i de forskjellige C-tierene i forkant av turneringen, og delte førsteplassen i hovedturneringen var en avsluttning verdig for en av de mest talentfull kvinnelige utøverne vi har sett de siste årene her til lands. Hun delte førsteplassen med Anna Riekstina fra Latvia, som dro i land seieren etter omspill med Lykke.

Imponerende deltagelse av de norske, som satte tydelige spor i Finland denne uken.

Skroll til toppen