«Innspillet»: Yngve Mæland

Vår intervjuserie kjører videre og stopper i Sandes. Der finner vi Yngve Mæland.

Navn, klubb og alder?
Yngve Mæland, Sandnes Disc Golf Klubb, 35 år

Hva var ditt første møte med diskgolf?
Selv om jeg har bodd rett ved siden av en diskgolfbane i 15 år (Sola diskgolfbane) så var det ikke før på sommeren i 2016 en gjeng kamerater fikk meg til å prøve diskgolf.

Hva er det lengste du har reist for å spille en turnering?
Det lengste jeg har reist må være til Finland og Tyyni-turneringen i år.

Kan du beskrive ditt beste kast?
Oslo Tour Stovner  i 2017 hvor jeg acet det samme hullet som i år var hull 17 på Stovner i årets NM, med en forehand rundt treet uten skip (Det er kanskje ikke mitt beste siden den hadde vært OB hvis ikke discen hadde truffet kurven, men det var uten tvil det morsomste kastet).

Har du noen meritter du vil trekke fram?
Det må være 2.plassen i Tyyni (advanced). Ellers så er jeg veldig fornøyd med 5.plassen på årets siste NC, The Woods. En bane jeg egentlig aldri har funnet ut av. Jeg vil si at banen favoriserer en god backhand, noe som ikke er min sterkeste side.

Hva er din favorittbane – og hvorfor?
Det er så mange baner jeg ikke har spillt enda, men jeg må trekke frem Sandnes som min favorittbane tett etterfulgt av Kopervikbanen. Sandnesbanen er en teknisk bane uten så mange hull som krever en veldig lang arm, noe som passer meg bedre. Jeg tror banen kunne blitt enda litt bedre med noen hull som var litt mer åpne hvor det krevdes en lang arm.

Hva er dine planer for 2019-sesongen?
Planen er å spille så mange turneringer som mulig, både NC, NM, Tyyni, Kokkedal, og hvis ratingen tillater det, så prøver jeg å melde meg på Europen Open.

Hva har du i baggen?
Jeg spiller for det meste med Innovadiscer med starplasikk, det føles best ut i mine hender. Forehand så kaster jeg mer stabile discer som Boss, Xcaliber, Wraith, Destroyer, Firebird, Teebird. Til backhand så kaster jeg leopard 3, FD, Teebird, Thunderbird og Mcpro roc 3. Putter med Gateway sine Magic supersoft-puttere som går ganske straight.

Ellers så har jeg som mange andre en harp og en gator i baggen.

Hva synes du frisbeegolf.no skal skrive mer om?
Generelt flere intervjuer med både ferske og rutinerte spillere, hvordan disse trener og tenker før en ny sesong, hva har fungert og og hva som ikke har fungert. Mer artikler om de forskjellige klubbene rundt om i landet, hva gjøres i klubbene for rekruttering og trening.

Hvem er den mest kjente spilleren du har spilt en runde med?
Det må være Øyvind Jarnes som jeg spilte en runde med under NC i Bergen, Flaktveit Open.

Skroll til toppen