«Innspillet»: Ola Brunes Stakkeland

Den bedre halvdelen av «Jeinekameratene» er dagens gjest i «innspillet. 

Navn, klubb og alder?
Ola Brunes Stakkeland, Sukkevann Frisbeeklubb 24 år ung.

Hva var ditt første møte med diskgolf?
Mitt første møte med frisbeegolf vil jeg si var ganske tilfeldig. Ola + eksamenstid på videregående skole = dårlig kombinasjon. Da hadde jeg og noen kompiser utrolig mye tid til overs. Vi tok med oss en frisbee på skolen, hvor vi kastet mye frem og tilbake. Etter hvert begynte vi å spille på trær, lyktestolper, søppelbøtter og mennesker vi ikke likte (litt spøk den siste her). Høres ut som jeg har spilt siden steinalderen, men dette var våren 2012. Den ene kompisen min hadde hørt at det fantes en sport i likhet med det vi holdt på med. Han hadde sett noen kurver stå på Eg rundt sykehuset i Kristiansand. Vi fant noen disker på sportsbutikken Pro Leopard, R-pro Skeeter og en Jk-aviar og besøkte banen. Vi ble alle hektet (kun meg per i dag), neste uke tok jeg med meg Eivind Bjørkås og vi begge er forelsket i sporten og miljøet den dag i dag. Resten av historien er nok kjent for alle og enhver som bruker altfor mye tid på youtube.

Hva er det lengste du har reist for å spille en turnering?
Jeg har reist mye med frisbeegolfen. Selv med dårlige resultater fortsetter man å reise. Å reise sammen med klubben, Eivind eller Anders Haugen gjør at man blir fristet til gjentakelse uansett resultat. USA med Eivind er nok den lengste frisbeereisen jeg har hatt. Vi spilte Memorial på Fountain Hills, Fiesta Park og Vista del camino. Alle tre banene er baner i verdensklasse. Turneringen i seg selv er helt ekstrem. Hele verdenseliten, fantastiske baner, bra arrangement og bobil med Eivind og Kveseth! Kan det bli bedre?

Har også reist å spilt turnering i andre land som Skottland, Nederland, Tjekkia, Spania, Sverige, og Danmark.

Kan du beskrive ditt beste kast?
Kastet mitt som topper kransekaka, må nok være mitt eaglekast på runde 1 i Sandnes Open 2018. Må rette litt på youtube-kommenteringen til Eivind og Lars Somby, kastet mitt lå på 20 meter fra kurv. Med en tullete putt var toeren på plass og min første eagle i konkurranse ble ført på scorekortet.

Har du noen meritter du vil trekke fram?
Nei ingen… joda, jeg skulle nok hatt enda flere med tanke på treningsmengden de siste årene. På grunn av et hode som aldri er på riktig plass under turneringer, så har jeg nok ikke de merittene jeg har ønsket og hatt mål om. Har hatt enkelte turneringen jeg neste har klart å få frem potensialet, og det er:

5. plass i Norgescup Hamar.
9. plass NM Trondheim
6 plass Eurotur «The battle of bluebell woods» – Denne plasseringen ble fort ikke like bra etter at Lars Somby fikk en 3.(?) plass i eurotour i Nederland.
Håper å fylle denne listen innen noen år.

Hva er din favorittbane – og hvorfor?
Wow, vanskelig spørsmål. Har spilt mange fantastiske baner i min foreløpige kleine karriere. Vanskelig å sette fingeren ned på kun en bane, hvertfall nå som vi har så mange fantastiske baner i Norge. Alle har nok et ekstra godt forhold til sin egen hjemmebane, men utenom denne så er det vanskelig å velge. Derfor skal dere få mine topp 3 i innland og utland.

Utland:
1. Fountain Hills (USA)
2. Järva Discgolfpark (Sverige)
3. Konopiste (Tjekkia)

Norge:
1. Eydehavn
2. Bratten
3. Trondheim Festningen

Hva er dine planer for 2019-sesongen?
Planen min for 2019-sesongen er litt vinn eller forsvinn. Voksenlivet er blytungt og det blir mindre tid til fritidsaktiviteter. Derfor blir dette året jeg enten gønner på eller tar det fullstendig chill. 2018 sesongen gikk ikke etter planen. Etter å ha lagt ned 1100 treningstimer i 2017 for å klinke til i EM i 2018, knuste forbundet drømmen og motivasjonen min tidlig på året. Motivasjonen begynte å bygge seg opp midtveis i sesongen, før den fikk en ny knekk ved ekstra uttaket. Dette resulterte i at sesongen ble spolert, og ingen trening ble lagt ned. Fokuset ble derfor på utvidelse av banen på Sukkevann, ukesgolfer og koserunder. Målet for 2019 er å klinke til, skape en vinnerskalle (noe som har vært fullstending fraværende tidligere), stabilisere meg, og få gnisten tilbake. Jeg tror og mener jeg har nivået som trengs. Har tidligere vist at nivået er inne, med å lede etter 1. runden. Planen i 2019 er å sy sammen en god turnering i norgescupen og ikke bli spolert av skader (ref Sandnes Open 2018). Så håper jeg bare nye baner får tildelt Norgescup, slik at vi får litt variasjon samt besøkt nye baner.

Hva har du i baggen?
Puttere i baggen er den kjente Omega SuperSoft til både putting og kasting. Fantastisk disk, som har gjort puttingen min om fra gråstein til bronse. Ikke helt gull enda.
Kc roc kan man ikke helt gi slipp på, så den er i baggen i forskjellige slitegrader. Hyzerbomb sin Mortar er ny i baggen, og den er magi. Har også Sentinel, når Gislefoss melder vind. Fairwaydrivere i baggen er QLF, Millenniums svar på Teebird. Har også 2012- modellen av Firebird og Roadrunner.
Distansedrivere i min bag i dag er Q aka Champion Scorpius. Ikke testet den enda? Da har du gått glipp av en deilig Avery-destroyer i millenniumforkledning.

Hva synes du frisbeegolf.no skal skrive mer om?
Frisbeegolf.no har mye gode påfunn. Håper de oppdaterer oftere, er mer synlige under konkurranser, og skriver sine saker på tall fremfor skudd i løse lufta. Liker saker som kommer før turneringene, slik at spillerne kan få et inntrykk av hva som venter.

Hvem er den mest kjente spilleren du har spilt en runde med?
Foruten Andre Johnsen, Ola Kolle, Lars Somby og Anders Haugen har jeg spilt med mange gode spillere. Ikke så spennende nå lenger, men meg og Andre spilte med Ricky Wysocki i Konopiste under den offisielle treningsrunden. Gøy å få et litt annet inntrykk av han enn hva man får når han spiller turnering. Snakk om usosial type på runder. Han hadde ikke trivdes på en runde med meg, Eivind Bjørkås og Sverre Messel for å si det slik.

Meg og Kveseth spilte også med Big Jerm aka Jeremy Koling og Austin Turner på trening i USA. Hasjtag stas.

Gøyeste med turneringer er frisbeegolfnorge sitt fantastiske miljø! Gleder meg til å se alle sammen igjen på banen i 2019!

Skroll til toppen