– Har ingenting i EM å gjøre

Anders Nødland Danielsen, som ble nummer sju i NM denne helgen, har trukket seg fra den norske EM-troppen. 

Det er Nødland Danielsen selv som har tatt avgjørelsen, og ovenfor frisbeegolf.no bekrefter han avgjørelsen, mandag ettermiddag.

– Jeg tok beslutninga etter norgescupturneringa i Bergen i juni tidligere i år. Jeg har slitt så mye på » greenen» og med puttinga at jeg nesten har mista motivasjonen. Slik jeg har putta i år har jeg ingenting i et Europamesterskap å gjøre, sier Nødland Danielsen.
Nødland Danielsen har blitt nummer 12 ( Ale Open) og nr.22 ( Flaktveit Open i Bergen) denne sesongen – samt nr. 7 i NM som var denne helgen.

Nødland Danielsen sier også at en uke vekke fra jobb og familie er en sterk medvirkende faktor når han spiller som han gjør nå – da er EM i Kroatia ingenting å bruke tida si på, sier Danielsen.

– Også i NM nå nylig putta jeg dårlig. Nå ser jeg fram til pargolf-NM i september og gleder meg til det, sier han.

Redusert tropp
Anders Nødland Danielsen, som ble norgesmester på Sula i 2014 og nummer to i NM i fjor, har i en årrekke vært blant landets aller beste spillere. Og ble forhåndsuttatt til EM i åpen klasse sammen med blant annet Espen Møkkelgjerd, Knut Valen Håland og Øyvind Jarnes ( sistnevnte deltar ikke pga jobb, og Peter Lunde spiller i junior). Med Nødland Danielsens exit er den den norske EM-troppen redusert, siden det ikke var tid til å hente inn en erstatter.

Det stadfester disksportkonsulent, Erik Hammer Staalesen, som er norsk «EM-sjef».

– Dette er selvsagt beklagelig. Vi skulle gjerne hatt med Anders til EM. Men det er lite å gjøre noe med. Anders Nødland Danielsen gav beskjed etter Flaktveit Open i juni, og da var det for seint å hente inn nye spillere siden fristen for EM-påmeldinga var tidlig i mai. Så den norske EM-troppen blir ikke supplert med noen andre, sier Hammer Staalesen.

– Er du fornøyd med den norske EM-troppen slik den ser ut nå?
– Ja, det vil jeg si. I all hovedsak.  Uttaket ble gjort tidlig i sesongen før EM-fristen i starten av mai. Noen ble tatt ut på forhånd, mens andre kvalifiserte seg under Molde Open seint i april. Jeg vil ikke gå inn på enkeltpersoner i troppen, men har nå fokus på at de som er med skal ha et godt EM, og jeg tror dette blir veldig bra, sier Staalesen.

Avreise til Kroatia er mandag som kommer – mens EM starter onsdag om en uke.

Dette er EM-troppen

Damer:
Katarina Staalesen
Hilde H. Kristiansen

Junior:
Peter Lunde
Mathias Josdal
Ole Tobias Synstad

Master:
Ståle Stai Hakstad
Jostein Håland

Åpen klasse:
Espen Møkkelgjerd
Knut Valen Håland
Sindre Roar Fosse
Henrik Abell Larsen
Andreas Kråkenes
Kasper Skovly
Håkon Kveseth
Anders Haugen

Skroll til toppen