– Flere burde prøve seg i USA

Håkon Kveseth. Bilde: Aleksander Savnik


Håkon Kveseth har nylig lagt bak seg en 22 dager lang diskgolftur til USA. Han håper at flere nordmenn tar turen over dammen i tiden fremover. 

Wintertime Open, Las Vegas Challenge og klassikeren Memorial stod på turnélista for Kveseth, og spesielt i den første av turneringene viste Kveseth at han virkelig har noe å fare med. Da fikk han spille i ”lead card” og havna på Youtube – dette kan du se her: https://www.youtube.com/watch?v=XBG08FAozyk

– Wintertime Open-banen var vel egentlig den som jeg trodde skulle passe meg minst på denne turneen med trange linjer og mye skog, men putterkasta satt bra og jeg kom godt inn i det fra starten av.  Det var heller ikke det samme sterke startfeltet her som i de to andre konkurransene, men jeg snitta på godt over 1000-ratet golf og er godt fornøyd med hvordan jeg spilte her, sier Kveseth. 

Flere burde reise
Kveseth mener bestemt at flere norske spillere som vil noe med sporten burde ta slike turer til USA der de beste av de beste befinner seg, for å” leve og puste” diskgolf over en lengre periode. 
– Dette blir man mye bedre av, og det er en helt annen mentalitet i spillet og innstillinga. Og en offensivitet man ikke finner her hjemme. Jeg merker selv godt at jeg blir en bedre spiller av dette selv om turen bare varte i knappe tre uker, sier Kveseth. 

– Trivsel gir godt spill
Selv om Hamar-spilleren har vært i USA flere ganger nå de siste åra, og er en av få norske spillere som har talentet og alderen til å satse skikkelig, er Kveseth klar på at livet også har andre ting ved seg enn bare diskgolf. 
– Det å ha andre ting i livet sitt enn bare diskgolf tror jeg kan gi høyere trivsel som smitter over i godt spill. For meg er diskgolf først og fremst kameratskap og gode opplevelser, sier Kveseth.

Kveseth sine resultater i USA ser du her: https://www.pdga.com/player/74569

Skroll til toppen