Euro Tour-sesongen i gang

Fire norske spillere er på plass i Nederland for sesongens første store turnering her i Europa.

Jørn Idar Kvig, Fredrik Runsjø, Rune Langemyr og «Mini» Havnegjerde er på plass i Rijswijk, rundt 20 kilometer fra Amsterdam, for den 25.utgaven av Dutch Open. Dette er blant de mest tradisjonsrike turneringene i Europa – men så vidt vi har fått med oss er dette muligens den siste gangen turneringa blir arrangert som nå.

Ikke alt helt på stell
Ikke alt er helt som det bør være i en Euro Tour, etter hva vi har fått med oss fra diverse innlegg på sosiale medier. Banen fremstår som heller dårlig stelt, det er lite eller få med frivillige og ingen livescore. Men på den positive sida skinner sola, banen er krevende og mange gode spillere fra hele Europa er med.

– Ikke fornøyd
Andreas Havnegjerde har gjort det best så langt, med to runder over sin egen rating ( 987 og 976) men han sier at han ikke er spesielt godt fornøyd.
– Jeg er absolutt ikke fornøyd, og starta begge rundene veldig dårlig. Blei kriging hele veien. Starta den første runden med to dobbelbogeys, og på den andre runden lå jeg vel seks over par halvveis. Så dette var kriging, sier «Mini». Rundene til Havnegjerde var 60 og 61 – par er 60.

Havnegjerde er nummer 13 i åpen klasse av 32 spillere og 12 kast bak lederen Stanislaus Amman, mens mer kjente Dominik Stampfer og Silver Làtt innehar de neste plassene. Fredrik Runjsø ligger sist i åpen klasse med totalt 141 kast.

Jørn Idar Kvig spiller i «advanced» og ligger på 7.plass med 136 kast totalt – begge rundene under sin rating, mens Rune Langemyr i sitt «comeback» ligger midt på lista i masters.

Vi ønsker våre norske venner gode opplevelser på banen i morgen og alle resultatene finner du her: https://www.pdga.com/tour/event/39069


Skroll til toppen