Favorittene innfridde

Forhåndsfavorittene gjorde reint bord under helgens pargolf-NM på Gålå. 

Peter Lunde og Øyvind Jarnes. Lykke Sandvik og Sigrid Sandum. Knut Hummelvoll og Jan Finborud. Det ble vinnerparene i henholdsvis åpen klasse, dameklassen og masterklassen.  Dermed ble det favorittenes mesterskap på Gålå.

Uhyre jevnt i starten
Pargolf-NM består av tre øvelser – og etter den første som er «best shot», var det som ventet tett som haggel i åpen klasse med minus 13 som bestenotering – samme besterunde som i 2017. Det var tredelt førsteplass mellom Håland og Håland, Jarnes og Lunde og Skovly og Kveseth, og også på delt fjerdeplass var det tre par. Mens fire par delte 7.plassen kun to kast bak lederne. Dermed hele 10 par innenfor en differanse på bare to kast!

Den neste øvelsen – «alternate»  ( kaste annenhver gang), medførte også som ventet store endringer i feltet. Her spilte Aspén/Hakstad seg opp til en andreplass med samme score som Lunde/Jarnes med meget sterke minus 8 ( minus 9 best i 2017), men også Hamar-paret og outsiderne Gulliksen/Trontveit gjorde det skarpt og tok siste plass i ledergruppa delt med to andre par: Håland/Håland og Jensen/Kristiansen. 

Mesterskapssøndagen og «worst shoten»ankom med delvis ekstremvær i form av tildels store nedbørsmengder – og her stakk Jarnes /Lunde kraftig i fra og vant komfortabelt. Aspén/Hakstad fikk det tungt – men kriget seg til en flott andreplass foran Jensen/Kristiansen fra Hamar.

Dermed en klar seier til forhåndsfavorittene Jarnes og Lunde som endte på 20 under par totalt – seiersmarginen ble på sju kast.

PS! Blant de åtte beste para ( 16 spillere) finner vi hele 12 som er fra Hamar eller Langevåg. De øvrige fire er fra Skien, Kristiansund, Trondheim og Gjøvik.

Sandum og Sandvik innfridde
I dameklassen ble det «worst shoten» som avgjorde NM. Tittelforsvarerne Staalesen/Kristiansen vant to av tre øvelser – men tapte voldsomt mange kast på «alternate»-runden, der de la igjen hele 12 kast til Sandum/Sandvik. Likevel endte Staalesen/Kristiansen kun fire kast bak og tok voldsomt innpå – men Sandum og Sandvik dro tittelen i land. Dermed er Sigrid Sandum i likhet med Peter Lunde også dobbeltmester i 2018 – vi gratulerer! Nummer tre i pargolf-NM ble Hanna Hugosson og Camilla Norhei.

I masterklassen blei det grei skuring for Hummelvoll/Fonborud fra Hamar som vant med hele 24 kast ned til sine kamerater som også var fra Hamar.

Resultater her:
https://discgolfmetrix.com/?u=scorecard&ID=739023

Skroll til toppen