Stjernespekket PCS Open 2018

Denne helgen er det klart for en PDGA C-tier helt utenom det vanlige, en turnering som setter listen høyt både på og utenfor banen. Fredag og lørdag arrangeres nemlig PCS-Open med blant annet Avery Jenkins på plass.
Det er ikke vanlig at frisbeegolf.no omtaler turneringer som ikke er en del av Norgescupen her til lands – men i år er det to grunner til at vi gjør det. For ikke å si tre eller fire:
1. Startfeltet. Det sterkeste her til lands siden Sula Open Euro Pro Tour
2. Pengepremier. Med 15000 kroner i førstepremie er dette rekord her til lands
3. Banen. Slik den fremstår nå med de siste endringene og den siste finishen seiler den rett opp i Norgestoppen
4. Banketten. Banketten på Øverås er legendarisk. Har du ikke vært der har du gått glipp av noe.

Turneringa
Det er den driftige kameratgjengen fra Øverås som på Sivert Øveraas sitt private landområde har designet en bane som byr på alle tenkelige utfordringer – inkludert signaturhullet som er par 5 på 300 meter som slynger seg gjennom skogen. En birdie her er virkelig bra!

Også Avery Jenkins er imponert.

– Dette er mitt tredje år her, og jeg har sett de store endringene. Dette er imponerende arbeid og utvikling. Nå er det virkelig en utfordrende bane, og dette harde arbeidet de har lagt ned viser nå virkelig resultater. Dette er et privat område som virkelig er unikt. Jeg er veldig imponert, og jeg håper at toppspillere fra hele Europa kan komme hit i åra som kommer. Jeg har spilt 14 baner i Norge, og dette er den mest utfordrende så langt. Banen har en del mer OB enn tidligere, men det er rettferdig, sier Jenkins.

Favorittene
Alle de beste spillerne i Norge er i grunn på plass, med norgesmester Peter Lunde og topprangerte Øyvind Jarnes i spissen. Men vi finner også den meget gode tyskeren, Discmania-sponsede Dominik Stampfer, på startstreken. I tillegg til Håkon Kveseth, Ståle Stai Hakstad, Knut Valen Håland og Espen Møkkelgjerd. Vi antar at vi finner vinneren blant disse.

Vi nevner også hjemmefavoritten og turneringssponsor Jøran Gjelsten Lufall som kan finne på det helt store – men trolig sparer han krefter til banketten lørdag kveld.

Turneringa starter i morgen med to runder på 20 hull, og vi antar at en «hot round» vil ligge på fem-seks under par. Finalene er på søndag med golfstart.

Følg turneringa her:
https://discgolfmetrix.com/?u=scorecard&ID=666113

Skroll til toppen