Diskgolf-Norge på vent

– Det finnes viktigere ting her i verden enn å arrangere frisbeegolfturneringer, sier seksjonsnestleder Leiv Aspén til frisbeegolf.no

PDGA kunngjorde nå i ettermiddag at alle sanksjonerte turneringer i hele verden er satt på vent ut denne måneden. Men trolig vil dette bare være en forsmak på en diskgolf-vår som blir svært, svært amputert. Sjansen for at denne avstengingen vil vare lenger er definitivt til stede – og kanskje blir vår til et helt år. 

Også alle idrettslag i Norge har stengt ned organisert virksomhet etter offentlige pålegg. Det betyr at både ukesgolfer, lokale, regionale og ikke minst nasjonale turneringer står i akutt fare for å bli avlyst – noen har allerede blitt avlyst. Eller i beste fall utsatt. 

D-dag 26.mars
Seksjonsnestleder Leiv Aspén sier at den nasjonale vårsesongen mer eller mindre avgjøres i et møte i slutten av mars. 
– Vi er ganske harde på at vi ikke tar noen avgjørelser før den 26.mars. Da blir det en ny vurdering. Per i dag blir andre ting bare synsing. Det er for tidlig å si, men det spøker nok sterkt for NC 1, det er min personlige mening. Vi i seksjonen tar avgjørelsen også om NC 2 denne dagen, samt tar en generell status på resten av sesongen. Så dette er på mange måter en D-dag for den norske vårsesongen, sier Aspén. 

Aspén er også pådriver for den regionale” Trøndertouren”. Den blir nok også amputert. 
–  Dette er opp til hver enkelt klubb å arrangere i så måte, men den første vil jeg tro utgår nemlig,” Vårspretten”. Dette er også PDGA- turneringer, og da forholder vi oss til PDGA og NIF, forklarer Aspén.
– Dette er utrolig synd, men akkurat nå er det viktigere ting her i verden enn å arrangere frisbeegolfturneringer. Alt er på vent nå. 


Nordisc har avlyst
Jørn Idar Almås Kvig
 er en aktiv og velkjent herremann på arrangørfronten. Hans første turneringer nå i vår er allerede koronarammet. 
– De to første turneringene er allerede avlyst, og det berører 145 deltakere. Det har deltakerne fått beskjed om allerede. Også Oslo Disc Golf Classic i juni er i akutt fare, og dette har med planlegginga og gjennomføring fram i tid å gjøre, spillerpakker og andre avtaler.  Men per nå er dette ikke avgjort, forteller Kvig

Kvig tror vi kan se en massekansellering av turneringer helt fram til høsten. 
Oslo Tour er i fare, i alle fall den første turneringa som er på Ekeberg, samt fundraiser-turneringa dagen etter. Dette er i alle fall svært sannsynlig. 
– Jeg kan ikke helt se for meg akkurat nå at vi er tilbake med turneringer allerede i juni, og tror mest på høsten akkurat nå, men dette er synsing, alt henger nå. Jeg tror vi vil se en sesong i hele landet som er kraftig amputert før sommeren, mens vi får en svært tett og konsentrert sesong etter sommeren. Men dette blir som sagt synsing fra min side, det er andre ting som er viktigere nå, sier Kvig. 

Relevante linker:

https://www.pdga.com/announcements/covid-19-statement

https://helsenorge.no/koronavirus

Skroll til toppen