Memorial neste

Torsdag er det klart for sesongens første Disc Golf Pro Tour-turnering. Åtte nordmenn stiller til start på de to banene i Arizona.

Tom Erik Kristiansen deltar på «The Memorial».

I mer enn 30 år har «The Memorial Championship» vært den første turneringa der så godt som alle de beste spillerne i verden møtes til sesongstart. Og nå er de her alle sammen: McBeth, Conrad, Koling, Heimburg, McMahon, Barsby...og blant disse glimrende spillerne finner vi Tom Erik Kristiansen, Kasper Skovly, Jonas Tangen Hoff, Øyvind Jarnes og Knut Håland i MPO, mens Lykke Sandvik deltar i FPO. Sivert Øveraas og Jostein Håland skal bryne seg mot blant annet K.J. Nybo i masterklassen, mens Ola Kolle dessverre har fått lungebetennelse, og stiller ikke til start.

Jarnes i stjernegruppe
Øyvind Jarnes har kommet i en lekkerbisken av en gruppe: Bratwaithe, Heimburg og Vikstrøm er tunge navn, mens hans klubbkamerat Knut Valen Håland, blant annet skal spille sammen med USDGC-vinneren fra 2013, Steve Brinster og fjorårets tredjemann, Jalle Stoor.  Disse to starter i «seedet» gruppe, mens de andre norske i MPO starter noe tidligere. 

Lykke Sandvik starter klokka 14:25 norsk tid, men har ikke fått noen stjernespillere med seg denne gangen.

Du kan følge turneringa live her: udisclive.com

Banene
Turneringa spilles på to baner, som er ganske ulike. Fountain Hills-banen har en rekke vannhull som rett og slett hadde blitt «bannlyst» i Norge, men er samtidig svært scorebare. Tør man å jage på hull 1 og 2, 7, 8, 9 og 18 kan man virkelig få opp en monsterrunde – samtidig kan man så lett som bare det dra fæle tall på disse hulla. For eksempel er hull 1 inget mindre enn 121 meter rett over vann, og kurven er plassert 3 meter fra vannet på en rask green. Her kan man risikere å bli stående en stund…

På denne banen MÅ man finne sitt aggresjonsnivå. Banen er IKKE vanskelig å spille relativt safe, men vil man prestere helt i toppen må man ta en rekke sjanser. En runde på fem-seks minus her her selvsagt helt anstendig, men da ender man ikke i toppen. Back 9 ( minus hull 18) vil skille relativt lite, er vår spådom, så de som virkelig vil noe med denne turneringa må nesten ta sjanser.

Den andre banen, Vista Del Camino, er en parkbane med en fem-seks vannhull og seks lange par 4-hull, pluss en rekke mandoer, kring 20 i tallet. Her er det lave tak, tildels tøffe OB-linjer og en litt annen type golf. Heller ikke denne banen er veldig vanskelig å «safe inn» på rundt par – men også her taper man fort 10 kast til de beste om safe-golf er noe man planlegger å utføre.

Fountain Hills, som er den ene av de to banene, er en bane med mange skumle kurvplasseringer, mange vannhull, til tider også vindutsatt, og kan være en utfordrende bane der det fort kan bli spredning i scoren. Den andre banen, Vista Del Camino, er en parkbane med mange opphøyde kurver, rundt 20 mandoer, kjappe «greener» og seks tøffe par 4-hull. Jeg synes kanskje det er for mange mandoer her, og at de «pusher» mer på rette kast enn tidligere, sier Kasper Skovly.

Turneringas hjemmeside:
http://memorialchampionship.comh

Skroll til toppen